BBC: "Hazard & Kompany leiden Belgische revolutie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 35 reacties
BBC: "Hazard & Kompany leiden Belgische revolutie"
Foto: © SC

Op de website van de BBC is er vandaag een groot artikel te vinden over onze Rode Duivels, of toch diegene die in de Premier League spelen. "Dit België heeft enkel een kwalificatie voor een groot tornooi nodig om een echte wereldmacht te worden."

"Het imago van België stijgt sterk in Groot-Brittanië, met nieuwe Belgische spelers als Vertonghen, Hazard en Mirallas die bestaande sterren als Kompany, Vermaelen en Fellaini vervoegen", zo schrijft Andy Brassell, de expert Europees voetbal van de BBC.

Die drie nieuwkomers hebben zich inderdaad bliksemsnel aangepast aan het Engelse voetbal, ze staan week in, week uit in de basis. Volgens het artikel hebben we enkel een kwalificatie nodig om een wereldmacht te worden.

“De Belgische intocht in Engeland is nog niet gedaan, ook Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois trekken deze zomer na hun uitleenbeurt naar Chelsea. De clubs uit de Premier League hebben nu 16 Belgen in dienst, een record.”

"Vraag elke voetbaljournalist ter wereld over welk nationaal elftal hij de laatste twee jaar de meeste vragen kreeg, het antwoord zal steeds België zijn. Ze hebben echt een geweldige generatie."

De auteur stelt zich wel de vraag of de Belgische jeugdopleidingen wel de eer moeten krijgen voor deze generatie: "Hazard ging naar Lille op zijn veertiende, Mirallas op zijn zestiende. Vertonghen ging ook op die leeftijd al naar Ajax."

Hazard - Leekens

Ook de journalist van de BBC merkte op dat Hazard nog niet echt internationaal presteerde: "Hij had een onmiddellijke impact bij Chelsea en ook bij Lille was hij op jonge leeftijd dé man.”

“Bij de Belgische nationale ploeg duurde het echter tot zijn negentiende eer hij kon scoren. Hij heeft voorlopig ook amper twee goals gemaakt in drieëndertig interlands.”

Hij rakelt ook nog de scheve verstandhouding tussen Leekens en Hazard op, inclusief het incident waar een gewisselde Hazard nog tijdens de wedstrijd al een hamburger had. “Onder Wilmots lijken de geweldige spelers eindelijk een geweldig team te vormen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties