Interview Hofmans: "Antwerp moet in eerste klasse spelen"

Robby Morren
Robby Morren
| 96 reacties
Hofmans: "Antwerp moet in eerste klasse spelen"
Foto: © SC

Antwerp mag trots zijn op zijn supporters en is een club die altijd in eerste klasse moet voetballen. Dat is wat technisch directeur Gunther Hofmans vertelt in een gesprek met Voetbalkrant.com.

door Robby Morren

Antwerp heeft ambitie en zal meestrijden voor de titel. Volgens Gunther Hofmans zal het een spannende titelstrijd worden in de Belgacom League want voor hem is er geen uitgesproken favoriet en maken een zestal clubs kans om te promoveren.

"Dit jaar hebben we in tweede klasse een aantal clubs die voor de titel kunnen spelen. Er is geen uitgesproken favoriet waarvan ik zou zeggen dat die club zeker de titel zal halen. Helemaal niet. We zullen met een zestal ploegen voor die titel gaan strijden. Daar zullen Westerlo en Antwerp zeker bij zijn, laat dat duidelijk zijn."

Antwerp deelt momenteel de vierde plaats met Aalst en STVV. Wat het bestuur betreft zit daarmee alles op schema. "Alles zit op schema voor dit seizoen. Het is onze betrachting om tot met Nieuwjaar in de top vijf te zitten en niet te veel scheiding te krijgen van de eerste plaats. In het begin dachten we dat er een drietal ploegen voor de titel zouden strijden maar het zijn er dubbel zoveel. We zouden heel blij zijn als we in de top vijf kunnen blijven tot met Nieuwjaar en dan zien we wel wat we in de tweede helft kunnen verwezenlijken."

"Elke bestuurder van een club zou graag zulke supporters hebben."

"Wij kunnen alleen maar trots zijn op onze supporters. We zitten al het tiende seizoen in tweede nationale en we spelen onze thuiswedstrijden voor gemiddeld 6000 tot 7000 mensen. Op verplaatsing brengen we tot 1500 à 2000 mensen mee. Dat is gewoon fantastisch, daar zijn geen woorden voor. Elke bestuurder van een club zou graag zulke supporters hebben. Antwerp is een club die in eerste klasse moet spelen, dat gaan we niet onder stoelen of banken steken. Zeker weten."

Trainer Dennis Van Wijk liet afgelopen weekend noteren dat Antwerp al een aantal wedstrijden niet kon winnen bij gebrek aan een vlotscorende aanvaller. Volgens de coach halen Faucher en Bennassar niet het nodige niveau op dit moment. Hofmans is zich van dit probleem bewust.

"Heel veel clubs in tweede klasse missen een vlotscorende spits, vraag dat maar aan Westerlo. In Sint-Truiden hebben ze Reza die nu een beetje wakker aan het worden is maar voor de rest zijn er niet veel clubs in tweede die een vlotscorende spits hebben. Dat zal altijd wel een beetje een probleem zijn. We proberen er elk jaar wel naar te zoeken maar dat is natuurlijk niet zo makkelijk. De meeste goede aanvallers willen in eerste klasse spelen."

Over de wedstrijd van vorige vrijdag tegen Westerlo was de technisch directeur tevreden. "Tegen Westerlo konden we de nul houden en een puntje meepakken, dat is heel positief. Zelfs de neutrale supporter heeft genoten van die wedstrijd. Het was lang geleden dat ik in tweede klasse nog een wedstrijd op zo'n niveau had spelen. Ik ben tevreden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties