Hubert: "Blijf zeker tot december in Genk"

Christophe van den Boom
| 48 reacties
Hubert: "Blijf zeker tot december in Genk"
Foto: © SC

David Hubert lijkt na zijn operatie aan de adductoren op een zijspoor beland bij Genk. Hij is al enkele weken fit, maar speelt niet. Voorlopig heeft hij er geen probleem mee, maar indien zijn situatie zo blijft, dan wil hij vertrekken.

“Een trainer die wint, heeft gelijk. Waarom zou hij zijn team wijzigen? Maar dat moet niet blijven duren. Ik blijf zeker tot december bij Genk en daarna zien we wel. Ik kan nog top zijn: hier of elders”, vertelt de middenvelder in Sport/voetbalmagazine.

Intussen presteert Genk goed op zowel Europees vlak als in de competitie. Dat merkt ook Hubert. “Sinds ik prof ben, heeft Genk de beste kern ooit. Ik zeg niet de beste elf, maar de beste groep. Toen we kampioen speelden zochten we vaak Ogunjimi in de diepte. Het spel ging direct. Nu spelen we op balbezit, omdat de tegenstander niet kan scoren zolang wij de bal hebben.”

Het geheim van het succes

Wat is het geheim van de Limburgers? “Het geheim achter het succes van Genk is dat het geld van De Bruyne en Benteke goed geïnvesteerd werd in vijf à zes nieuwe spelers.”

Na het vertrek van Kevin De Bruyne had iedereen een overgangsjaar verwacht, maar dat is er niet. Mede door de komst van Julien Gorius en Benji De Ceulaer presteren de Genkies op hoog niveau. "Julien Gorius is de vervanger van Daniel Töszér en niet de vervanger van Kevin die men in hem zag, omdat hij minder ruimte krijgt dan bij Mechelen. Zijn statistieken stellen weinig voor, maar hij speelt wel fantastische matchen. En Benji De Ceulaer is een goeie vervanger voor Benteke”, besluit de Brusselaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties