Vanderhaeghe: "Anderlecht kan tweede ronde CL halen"

Vanderhaeghe: "Anderlecht kan tweede ronde CL halen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yves Vanderhaeghe speelt dit weekend met KV Kortrijk tegen Anderlecht, waar hij zijn grootste successen als speler behaalde. De assistent-coach van de West-Vlamingen laat op de website van RSCA zijn licht schijnen over de Champions League-campagne.

Twaalf jaar geleden speelde Vanderhaeghe met Anderlecht zelf een memorable campagne in de Champions League.  "Het is moeilijk om een vergelijking te maken, maar wij hadden toch een aantal echte klasbakken en veel meer ervaring in de ploeg. Met De Boeck, Staelens, Dheedene, Crasson, Koller, Goor, Radzinkski en ikzelf… Dat zijn allemaal namen die heel lang hebben meegedraaid aan de top. De gemiddelde leeftijd lag ook duidelijk hoger dan nu", aldus de voormalige middenvelder.

"Wij waren een hechte groep vrienden, dat was onze sterkte. Deze ploeg is veel jonger en ervaring is echt wel belangrijk, maar Anderlecht bewijst dat ze ook dit jaar een heel goede ploeg hebben. Ze amuseren zich en dat stralen ze af op het veld. Ik gun het hun van harte."

Volgens Vanderhaeghe kan Anderlecht zich ook plaatsten voor de volgende ronde. "Absoluut. Ik denk dat Anderlecht echt de kwaliteiten heeft om door te stoten naar de volgende ronde. Alleen denk ik dat ze zondag het best met hun beloften spelen, zodat tegen Milan iedereen fris aan de aftrap staat", grapte hij.

"Nee, even serieus. Ik denk dat als paars-wit volgende week wint tegen Milan, ze naar de volgende ronde doorstoten. Natuurlijk is de tweede ronde van de Champions League nog een hoger niveau. Dat zijn meer ploegen van het kaliber van Malaga, waar ze toch serieus hebben afgezien…"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties