Interview Peeters: "Voor een trainer niet plezant"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Peeters: "Voor een trainer niet plezant"
Foto: © SC

Bob Peeters neemt het morgen op tegen Lierse. Voor de coach van Gent is het de tweede week op rij dat hij tegen een ploeg speelt die net een nieuwe trainer aanstelde. "Ik speel liever tegen een coach die ik ken."

Sander De Graeve in Gent

Bij Lierse, dat morgenavond AA Gent ontvangt, nam de Egyptische coach Hany Ramzy deze week over van Chris Janssens. Tactisch heeft Bob Peeters dus weinig aanknopingspunten: "Voor een coach is dit niet plezant."

"Ik speel liever tegen trainers die ik ken, ik kan me nu moeilijk in de gedachten verplaatsen van die Egyptenaar. Ik lees in de kranten ook dat hij het over een bepaald systeem heeft. Als je dat echter gaat volgen sta je daar mooi met je voorbereiding indien hij op een heel andere manier speelt."

Met Lierse komt Peeters na Cercle ook opnieuw een ploeg tegen waarmee hij een band heeft: "Ik speelde er in totaal 15 jaar. Ik heb ook nog samen met assistent-coach Simmes gevoetbald."

Play-off 1

De top-zes blijft de doelstelling voor AA Gent. Na de wedstrijd tegen Lierse moet het tegen Lokeren en Zulte Waregem aantreden, twee ploegen die stevig tussen die eerste zes staan: "Elke wedstrijd is belangrijk. Als er te veel druk op een match staat kan je ook niet presteren. Er zijn nog 45 punten te verdienen, we gaan er 45 proberen halen. Dat zal moeilijk zijn maar we gaan het proberen." 

Remacle zit opnieuw in de kern, voor Peeters is het incident (Remacle maakte een ongepast gebaar richting de bank bij zijn invalbeurt tegen Genk) vergeten en vergeven: "Hij trainde met de glimlach mee deze week en was erg gretig. Ik denk dat het niet meer gaat gebeuren."

Voor Cendros, Eriksen en Raman is er dan weer geen plaats in de kern: "Er komen met Conté en Messoudi twee spelers uit blessure, dan moet je keuzes maken. Eriksen had ook geen zomerstop, die voetbalt al een heel jaar. Op termijn komt hij er wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties