Wanyama: "Celtic-fans heel gepassioneerd"

Wanyama: "Celtic-fans heel gepassioneerd"
Foto: © SC

Victor Wanyama is gelukkig bij Celtic Glasgow. Op de website van de UEFA strooit hij met lof naar de supporters.

De voormalige speler van Beerschot is aan een sterk seizoen bezig bij de Schotten. Zijn kopbaldoelpunt tegen FC Barcelona in de Champions League is slechts een van zijn wapenfeiten dit seizoen.

Wanyama doet het vooral voor de fans. “De stad en de fans… ze zijn heel gepassioneerd. De supporters houden hier van het voetbal en ik kan het niet genoeg benadrukken. Zij maken het spel beter. Met zulke fans rond je, kan het niet beter worden voor een voetballer”, vertelde hij aan UEFA.com.

De fans vallen niet enkel bij hem in de smaak, ook hij is geliefd bij hen. “Ik denk dat mijn manier van spelen er iets mee te maken heeft en mijn truitje. Het maakt deel uit van de geschiedenis van de club. Ik waardeer de geschiedenis en de prestaties van Celtic tijdens dat jaar. Daarom koos ik voor het nummer 67.”

Celtic won in 1967 de Champions League, nadat ze Internazionale versloegen met 2-1. Het Schotse team bestond toen uit spelers die in de buurt van Glasgow opgegroeid waren, wat het extra speciaal maakte. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties