Schaars: "Het gaat er fel aan toe bij Vercauteren"

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Schaars: "Het gaat er fel aan toe bij Vercauteren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stijn Schaars, een Nederlander in dienst van Sporting Lissabon, is tevreden met de ontwikkelingen bij de club sinds de aanstelling van Frank Vercauteren als nieuwe trainer van de club. Dat zegt hij in een vraaggesprek met de Portugese sportkrant A Bola.

Frank Vercauteren volgde een maand geleden Ricardo Sa Pinto op als hoofdcoach van Sporting Clube de Portugal, zoals de ploeg officieel heet. Middenvelder Stijn Schaars die nog rood pakte tegen RC Genk in de Europa League, ziet dat de ploeg in een stijgende lijn zit.

"De werkwijze die Frank Vercauteren hier hanteert, sluit meer aan bij wat ik gewoon was toen ik nog in Nederland voetbalde. We spelen nu veel kleine onderlinge wedstrijdjes en het gaat er soms fel aan toe. Het is niet dat we onder Sa Pinto niet hard werkten, maar nu is het gewoon een klein beetje anders. Een nieuwe trainer moet ook nieuwe ideeën meebrengen want anders is het zinloos om van trainer te veranderen", aldus Schaars.

Vanavond speelt Sporting Lissabon zijn allerlaatste troef uit op het veld van het Zwitserse FC Basel. "Het wordt voor ons een erg belangrijke wedstrijd. Winnen we, doen we nog steeds mee om de volgende ronde te halen. We zijn heel gefocust. Ons zelfvertrouwen is ook gestegen nadat we de vorige competitiewedstrijd konden winnen van Braga. Ik denk dat we in Basel een goed resultaat mogen verwachten", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties