Zenit dreigt uit Russische competitie te stappen

Christophe van den Boom
| 5 reacties
Zenit dreigt uit Russische competitie te stappen
Foto: © SC

Alexey Miller, de voorzitter van de raad van bestuur van Gazprom, is niet te spreken over de sanctie die de club opgelegd kreeg voor het gedrag van de supporters tijdens de match tegen Dinamo Moskou. Om die reden speelt de club met het idee van een alternatieve competitie.

Enkele supporters van Zenit gooiden vuurwerk naar de doelman van Dinamo. Hij werd in zijn gezicht geraakt en moest verzorgd worden in het ziekenhuis. De ploeg van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts kreeg als straf een nederlaag toegewezen.

Alexey Miller bevestigt op de website van de club dat hij overweegt om de competitie te verlaten. “Veel mensen denken dat we een nieuwe competitie kunnen vormen met de leden van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (Een verband tussen ex-leden van de Soviet-Unie red.)”, aldus Miller.

“Ik ben een sterke voorstander van dat idee. Als het moment komt, dan zullen we voorzichtig handelen. We hadden hier laatst nog een gesprek over en de reacties waren positief. We zouden in een andere competitie kunnen spelen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties