Reactie Genk voelt zich benadeeld door scheidsrechters

Robby Morren
Robby Morren
| 189 reacties
Genk voelt zich benadeeld door scheidsrechters
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Racing Genk voelt men zich benadeeld door beslissingen van de scheidsrechters. Zowel het bestuur, de coach als de spelers ervaren dat Genk al heel wat punten verloor nadat de ref een beslissende fase in het nadeel van de Limburgse club floot.

Robby Morren in Genk

Racing Genk kreeg dit seizoen in totaal drie keer een rode kaart en evenveel keer besliste het Sportcomité dat er geen schorsing hoefde te volgen. Het ging dan ook telkens om een dubieuze uitsluiting. Zo was er rood voor Hyland tegen OHL, voor Anele tegen Club Brugge en voor Plet tegen Cercle. Telkens leidde dit voor Genk wel tot puntenverlies.

Ook zondagavond leden de Limburgers duur puntenverlies na een dubieuze beslissing van ref Delacour. Die legde de bal in de toegevoegde tijd op de stip toen Pouga neerging in de zestien. De aanvaller van OHL controleerde in die fase de bal wel duidelijk met de arm.

Te veel invloed
Trainer Mario Been wordt het stilaan beu. "Die scheidsrechters hebben veel te veel invloed op het voetbal en dat kost je onnodig veel punten. Het enige wat ontbrak is dat de scheidsrechter niet juichte toen hij die strafschop gaf."

Voorzitter
Bij het bestuur leeft hetzelfde gevoel. Afgelopen weekend liet voorzitter Houben in HBVL noteren dat foute beslissingen van scheidsrechters Genk al meerdere punten kostte. "We hadden al enkele punten meer moeten hebben. Het blijft zuur om drie keer punten kwijt te spelen door een onterechte rode kaart."

Geen strafschop
En ook de spelersgroep voelt dat Genk al enkele keren werd benadeeld. "Volgens mij was het geen strafschop. Pouga is zo een sterke spits die dan zo makkelijk neerging", vertelde Plet ons na de wedstrijd. "Vorige week was er dan ook al die onterechte rode kaart voor mij."

Weinig geluk
Jelle Vossen liet zijn ongenoegen fijntjes opmerken. "We hebben dit seizoen nog niet veel geluk gehad met beslissingen van de scheidsrechters."

Gewoon toeval
Thomas Buffel baalde. "Sommige ploegen halen toch meer voordeel uit beslissingen van de scheidsrechter dan wij. Als ik zie dat Anderlecht zo makkelijk strafschoppen krijgt." Toch wil de ervaren middenvelder niemand met de vinger wijzen. "Het is steeds een andere ref dus het is gewoon toeval. Wij moeten ons daar over zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties