Grasmat Jan Breydel is weer een akker

Mathias Dumarey
| 117 reacties
Grasmat Jan Breydel is weer een akker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De grasmat van het Jan Breydelstadion lijkt weer herschapen te zijn in een voetbalakker. Opnieuw dringt zich het herleggen van de grasmat op.

In maart van dit jaar werd de volledige grasmat in het Jan Breydelstadion vervangen door een nieuwe en dat nagenoeg volledig op kosten van Club Brugge. Volgens de club zou de nieuwe grasmat zeker een jaar of vijf moeten meegaan, maar na acht maanden lijkt het veld al kapotgespeeld.

Club Brugge besliste vorig jaar om een nieuwe mat te betalen nadat verdediger Fredrik Stenman, die uitgerekend gisteren zijn heroptreden vierde tegen Charleroi, zijn achillespees scheurde en nadat de toenmalige coach Christoph Daum had laten verstaan dat het ging om "een akker waar zelfs een boer zijn koeien niet op zou sturen". De kosten voor een nieuwe grasmat bedroegen toen 100.000 euro. Het is zeer de vraag of Club Brugge opnieuw volledig wil instaan voor de aanleg van een nieuwe grasmat. Die vraag weerklinkt immers nu het ergste nog moet komen nu het zal beginnen vriezen en mogelijks ook sneeuwen.

De grasmat van het Jan Breydelstadion wordt flink op de proef gesteld. Er zijn wekelijks wedstrijden van Club Brugge en/of Cercle Brugge in de competitie, beker en Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties