Interview Overmeire: "We mogen trots zijn"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Overmeire: "We mogen trots zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Killian Overmeire hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd tegen Genk. Hij was teleurgesteld over de nederlaag tegen Genk maar toch was de aanvoerder ook trots met de indrukwekkende reeks die Lokeren heeft neergezet. Dat vertelt hij in een gesprek met Voetbalkrant.

door Robby Morren

Hoe komt het dat er liefst 7 keer gescoord werd in deze wedstrijd?

"Op voorhand dachten de mensen dat het een gesloten wedstrijd zou worden omdat Lokeren en Genk twee ploegen zijn die goed vanuit de organisatie kunnen voetballen. Maar ik denk dat het een aantrekkelijke wedstrijd was voor de toeschouwers. Het was een wedstrijd waar alles in zat: tempo, zeven doelpunten, het spel ging goed op en neer en veel spanning."

Hoe groot is de teleurstelling na de nederlaag?

"Het is toch wel zuur dat we niet minstens één punt halen. Het is gewoon jammer. We wilden iets laten zien want het was tenslotte toch de onverwachte tweede tegen de vierde. Genk is een hele sterke ploeg. Ik vind ze na Anderlecht een hele goede ploeg. Het is ook verdiend dat ze door zijn in Europa. We wilden daar iets tegenover zetten. We lieten de bal goed rondgaan maar Genk was dodelijk efficiënt."

Aan jullie reeks van 7 opeenvolgende overwinningen komt nu een einde. Leefde dat in de spelersgroep?

"Acht opeenvolgende overwinningen zou iets uniek geweest zijn voor een club als Lokeren. Wij waren daar als spelers minder mee bezig. We hadden een goede zaak in het klassement kunnen doen en op 7 punten van Genk kunnen komen. Dat gebeurde niet maar we hebben er wel alles aan gedaan."

Ondanks de nederlaag tegen Genk is hetgeen jullie de voorbije weken gepresteerd hebben toch indrukwekkend.

"We mogen trots zijn op de reeks die we neergezet hebben. We waren ook wat kritisch. Onze vorige 3 wedstrijden waren iets minder goed maar we konden toch winnen. Ik ben wel blij dat we tegen Genk het echte Lokeren getoond hebben met een goede strijdersmentaliteit, met een groot hart. Jammer genoeg heeft het niet mogen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties