Interview Van den Brom: "Vooraf tekenen voor verlies maar wel kwalificatie"

Van den Brom: "Vooraf tekenen voor verlies maar wel kwalificatie"
Foto: © SC

Anderlecht zit in een rare situatie: een klein verlies kan nog goed zijn voor kwalificatie. En bij winst kan het uitgeschakeld zijn voor de Europa League. Aan John van den Brom om een precair evenwicht te vinden tussen aanval en verdediging.

Johan Walckiers in Malaga

Voor Van den Brom is het ook een situatie waar hij nog niet mee geconfronteerd werd. "Als je het bekijkt, zou je vooraf tekenen voor de situatie van verliezen en toch gekwalificeerd zijn. Maar dat strookt ook niet met onze sportieve ambities. Maar natuurlijk is kwalificatie nu het belangrijkste", laat de Nederlandse coach geen twijfel bestaan. 

En natuurlijk is ook het resultaat in Milan-Zenit belangrijk. Naargelang de score daar moet Van den Brom deels ook de wedstrijd gereren. "De tussenstand daar is inderdaad ook belangrijk voor mij om het team te coachen. Je moet je eigen wedstrijd spelen, maar met een schuin oog ook naar het resultaat daar kijken. We moeten ook niet uitzonderlijk aanvallend beginnen tegen de beste ploeg van onze groep. Je moet het niveau van de tegenstander ook bekijken."

Van den Brom wil niet meer in de val van de heenmatch trappen waar Malaga even het gevoel gaf dat er voor de juiste tactiek was gekozen, maar daarna de aanvallende intenties streng afstrafte. De invulling van de posities hoeft daarvoor dan weer niet aangepast worden. "Je hoeft niet te veel aanpassingen verwachten. We willen doorgaan op wat we de voorbije weken en maanden lieten zien. De intenties kunnen wel anders zijn in een wedstrijd tegen Malaga dan in een match tegen Cercle Brugge, dat kwam om zich in te graven."

Kwalificatie voor de Europa League zou een heel mooie beloning zijn. "En die moeten we onszelf cadeau doen. We verdienen het ook, vooral op basis van de uitmatchen die we gespeeld hebben", vervolgde Van den Brom. "Er is natuurlijk niets zo mooi als de Champions League, maar overwintering zou vooral voor onze jonge gasten een bijkomende ervaring betekenen. Maar zelfs als we laatste eindigen hebben we Anderlecht toch weer op de Europese kaart gezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties