Groep B: Arsenal grijpt dankzij verlies naast groepswinst

Arsenal verloor met 2-1 op het veld van Olympiakos Piraeus en verspeelde zo een mooie kans om groepswinnaar te worden. Schalke 04 speelde gelijk op het veld van Montpellier en wordt zo wel groepswinnaar.

Olympiakos Piraeus – Arsenal 2-1

In groep B was voor deze laatste speeldag alles al beslist, behalve de groepswinst. Thomas Vermaelen & co hadden voor de wedstrijd aangekondigd vol voor de groepswinst te willen gaan, maar uiteindelijk gingen ze in Griekenland toch de boot in. Rosicky had de Engelsen iets voor rust nochtans op voorsprong gebracht, maar de Grieken zetten in de tweede helft de situatie nog recht.

Eerst scoorde Maniatis, een kwartier voor tijd legde Mitroglou de eindstand vast. Piraeus gaat op deze manier met een positieve noot de Europa League in.

Montpellier – Schalke 04 1-1

Montpellier was al Europees uitgeschakeld, maar wou toch met een eerste zege het Europese toneel verlaten. Toch konden ze nooit echt een stempel op de wedstrijd drukken. Aan de rust hadden ze wel licht overwicht, maar dat hadden de Fransen nog niet in een doelpunt kunnen omzetten.

Sterker nog: het eerste (en enige) schot op doel van Schalke 04 was iets voor het uur meteen voldoende voor de 0-1 via Höwedes. Montpellier was wakker geschoten en kon meteen gelijkmaken via Herrera. Een slotoffensief volgde nog, maar het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel. Schalke is daardoor groepswinnaar in deze poule.