Club verliest in saaie partij en is laatste

Sander De Graeve
| 115 reacties

Club Brugge verloor op het veld van Marítimo met 2-1. De Bruggelingen begonnen met een experimenteel elftal aan de wedstrijd. Club kon na een vroege achterstand gelijkmaken vanop de stip maar een minuut later keek het alweer tegen een achterstand aan.

Deze overbodige wedstrijd begon erg gezapig en gedurende de hele eerste helft kwam er nooit tempo in het spel. Er waren ook amper toeschouwers komen opdagen in het stadion van Marítimo. amper 600 mensen woonden de match bij.

De eerste kans, als we het al een kans mogen noemen, kwam van de voet van Vleminckx. Zijn bal werd afgeblokt. Het was de enige kans voor Club in de eerste twintig minuten. Club speelde dan ook met een onuitgegeven elftal.

Meunier rechtsback

Meunier stond rechtsachter waardoor Högli naar de linksachter verhuisde. Donk en Hoefkens zaten op de bank. Voorin mochten Tchité en Refaelov in steun van Vleminckx aan de aftrap komen. Ook bij de Portugezen kregen de meeste sterkhouders rust.

Toch was het één van de bekendere namen die Marítimo in de achttiende minuut op voorsprong bracht. Gonçalo Abreu kopte een corner van Olim erg mooi buiten het bereik van Jorgacevic binnen. Marítimo Funchal stond zo verdiend op voorsprong, de Portugezen hadden ook het meeste balbezit.

Geen beleving

Veel kansen creërden ze echter ook niet. Jorgacevic gaf net voor de 1-0 nog de grootste kans weg door een bal pardoes in de voeten van Semedo te boksen. Zijn schot ging gelukkig voor Club naast het doel. De ruststand was 1-0 voor Marítimo na een eerste helft zonder beleving.

Na de rust werden de bedoelingen van Marítimo meteen duidelijk. Het zakte ver terug en liet Club aan de bal. Zo kon Club Brugge stilaan in de wedstrijd komen en enkele kansjes creëren. Vleminckx kon tweemaal koppen maar Salim kon de bal in beide gevallen makkelijk pakken.

Marítimo met 10,5

Diezelfde Salim zat ook eens niet goed bij een voorzet. De bal kwam bij Verstraete en de jongeling probeerde een omhaal maar de doelman kon zijn foutje makkelijk rechtzetten. Intussen had Guilherme al voor gevaar gezorgd aan de overkant. Hij gleed uit bij het nemen van een vrije trap, de bal ging maar net naast.

Garrido greep in en bracht na de 70e minuut in vijf minuten drie frisse spelers. Donk, Lestienne en Odjidja mochten het proberen forceren voor Club. Club Brugge kreeg nog hulp uit onverwachte hoek. Salin blesseerde zich bij een uittrap toen Marítimo net de derde wissel doorvoerde. De doelman werd minutenlang verzorgd maar probeerde toch verder te spelen.

Vreugde van korte duur

Even later had Marítimo opnieuw pech. Invaller Adilson kreeg de bal tegen de arm. Refaelov mocht het van elf meter proberen tegen de mankende Salin. De Israëliër faalde niet, de doelman ging met een pijnlijke grimas naar de verkeerde hoek. 1-1 gelijk dus in de 85e minuut.

Lang kon Club niet genieten van die voorsprong. Na een doorgeschoten bal kon Heldon al een minuut later de thuisploeg opnieuw op voorsprong brengen. Hij knalde de 2-1 onhoudbaar voorbij Jorgacevic. Even later kon Adilson er bijna 3-1 van maken maar Hogli kon nog net in hoekschop werken.

De defensie van Club faalde dus alweer. Club eindigt deze Europa League als laatste in de groep.