Benitez: "Guardiola mag mij opvolgen"

Benitez: "Guardiola mag mij opvolgen"
Foto: © SC

Rafael Benitez zou het niet erg vinden als Pep Guardiola hem na dit seizoen opvolgt als coach bij Chelsea. Roman Abramovich is alvast ernstig aan het proberen om de ex-coach van Barcelona binnen te halen.

Rafael Benitez volgde vorige maand Roberto Di Matteo op als coach bij Chelsea, maar de Spaanse coach valt niet in goede aarde bij de Chelsea-fans. Benitez weet ook dat zijn job van tijdelijke aard is: “Toen ik besliste naar Chelsea te komen, wist ik dat ik een contract tot het einde van het seizoen tekende. Ik dacht niet aan meer dan die zes-zeven maanden”, aldus de coach tegen BBC Sport.

Daarom hoopt Benitez dat zijn opvolger voor grote successen kan zorgen voor de Engelse club. “Als Pep Guardiola mijn opvolger wordt, zou ik zeer blij zijn. Hij zou voor trofeeën kunnen zorgen voor Chelsea”, zei Benitez daarover. Maar tot dan geeft hij zelf ook de moed niet op om de fans te overtuigen van zijn eigen kunnen. “Ik denk dat vele fans zullen zeggen dat ze te hard waren voor mij en dat ze ons de kans gaan geven om vertrouwen te kweken”, besloot Benitez.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties