Deschacht voor 300ste: "Mentaliteit is mijn grootste kracht"

Deschacht voor 300ste: "Mentaliteit is mijn grootste kracht"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht speelt tegen OH Leuven zijn 300ste wedstrijd in eerste klasse. De verdediger was nooit zonder kritikasters, maar houdt zich desondanks al elf jaar staande in het elftal. Een overzicht...

"Moest je mij vijftien jaar geleden gezegd hebben dat ik 300 matchen voor Anderlecht zou spelen, zou ik absoluut verrast geweest zijn. Ik stak er bij de jeugd niet bovenuit, maar ik ben er wel altijd blijven in geloven en ik ben blijven werken", vertelt de blonde linksachter in HLN. "En gelukkig ben ik op een bepaald moment Frank Vercauteren tegengekomen. Hij heeft van mij een profvoetballer gemaakt. Het mooiste moment blijft mijn eerste volledige wedstrijd voor Anderlecht, thuis tegen Lommel. Fantastisch, daar heeft iedereen me ook leren kennen. De rest is geschiedenis."

"Het dieptepunt was twee jaar geleden thuis tegen Westerlo, toen ik door mijn enkel ging. Niet alleen omdat bepaalde mensen me toen hebben laten vallen, ook omdat die enkel pijn bleef doen. Er was vier maanden vooropgesteld, maar het herstel heeft tien maanden geduurd. Veel mensen zijn toen aan mij beginnen twijfelen, maar ik ben het toch te boven gekomen. Dat typeert mij ook. Ik weet dat ik technisch niet het grootste talent ben. Mijn grootste talent is mijn mentaliteit. Ik stel me nu ook niet meteen een nieuw doel, maar ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. Ik hoop dat ik zondag mijn 300ste wedstrijd mag spelen, daarna mijn 301ste, enzovoort."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties