STVV na Nieuwjaar nv

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
STVV na Nieuwjaar nv
Foto: © SC

Officieel wordt STVV op één januari een nv in plaats van een vzw. Die nv werd in maart al opgericht maar op Nieuwjaar worden pas de activa en passiva overgedragen van de vzw naar de nv. Voorzitter Bart Lammens wil met STVV opnieuw groeien naar een stabiele eersteklasser.

Sint-Truiden draait momenteel wel verlies. “Dat wij in een financieel zware storm zitten, moet ik ontkrachten. Ik kan niet ontkennen dat wij in het degradatiejaar een verlies geboekt hebben van één miljoen euro en ook dit jaar verwachten we een verlies van een half tot één miljoen”, aldus voorzitter Lammens aan Het Nieuwsblad.

“We werken dit seizoen met een budget van drieënhalf miljoen euro. Hierin zit de éénmalige som van 1,25 miljoen die de Pro League aan ons als degradant uitkeerde.” Die gouden parachute krijgt Sint-Truiden volgend seizoen niet meer dus wordt het promoveren of budget terugschroeven.

“Op termijn blijft het de bedoeling om STVV uit te bouwen tot een stabiele eersteklasser met een budget van 6 tot 8 miljoen euro. Dat budget is vergelijkbaar met dat van OHL. Ik stel wel vast dat er een wereld van verschil ligt tussen eerste en tweede klasse. We moeten dus realistisch zijn. Meteen weer promoveren zal moeilijk zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties