Interview Chen: "Ik wil in China een hoop nieuwe ervaringen opdoen"

Chen: "Ik wil in China een hoop nieuwe ervaringen opdoen"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Xavier Chen speelt morgen zijn laatste wedstrijd voor KV Mechelen. Daarna vertrekt hij naar China waar hij voor Guizhou Renhe gaat spelen. De rechtsachter hoopt op een mooi afscheid bij de club van zijn hart.

Voor de 29-jarige Chen was het de kans om nog een mooie financiële slag te slaan en die liet hij ook niet liggen. Toch neemt hij met spijt in het hart afscheid van KV Mechelen en zijn supporters. "Ik heb altijd een goede relatie gehad met onze supporters. Ik dank hen voor hun steun en hoop dat ze nog vele mooie sportieve momenten mogen beleven", zei Chen aan onze redactie.

Woensdag tegen AA Gent komt hij voor de laatste keer in actie voor de 'Kakkers'. "En ik hoop op een mooi afscheid", aldus Chen. "Tegen Beerschot wou ik al scoren, maar lukte het niet. Misschien lukt het wel tegen Gent. Maar het belangrijkste is dat ik op een mooie manier afscheid kan nemen", vervolgde de man met Belgisch-Taiwanese roots. "De laatste winnen zou ook al schitterend zijn."

Twee maanden op stage en Chinees leren

Dat hij speelt, is zeker. "Natuurlijk heeft een club altijd liever dat hun nieuwe spelers stoppen met spelen voor hun oude zodra het contract getekend is. Maar voorlopig lig ik hier nog onder contract, dus moet ik dat eerbiedigen. Ik wil ook absoluut spelen."

Chen heeft ook nog wel wat tijd. "Ik blijf hier voor de feestdagen en in januari vertrek ik. Daarna moet ik de medische tests doorstaan. Mijn nieuwe ploegmaats zijn al begonnen met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, maar dat start pas in maart. Ik heb gehoord dat tijdens de oefenstage de spelers twee maanden van huis weg zijn. Dat zal een uitdaging worden."

En Chen ziet nog nog uitdagingen. "Ik wil Chinees leren voor mijn vriendin overkomt. Zij zal me na zes maanden vervoegen. Van in China is het ook makkelijker om voor de nationale ploeg van Taiwan te gaan spelen. En ik kan mijn grootvader gaan bezoeken. Ik wil een hoop nieuwe ervaringen beleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties