Drie Belgen in beste Premier League-elftal

Nicolas Delacourt
| 26 reacties
Drie Belgen in beste Premier League-elftal
Foto: © SC

Nu de jaarwisseling eraan komt publiceerde The Daily Mail zijn favoriete elftal van de eerste seizoenshelft in de Premier League. Daarin werd in iedere linie een Belg opgenomen.

Dat de Belgen hot zijn in Engeland is algemeen bekend. Het is echter een primeur dat er drie landgenoten worden opgenomen in het favoriete elftal van de Britse krant.

In de verdediging is het niet Vincent Kompany, maar wel Tottenham-verdediger Jan Vertonghen die het meeste furore maakte. Volgens de krant werd hij na zijn transfer van Ajax meteen de rechterhand van trainer André Villas-Boas en is hij een leider. Opmerkelijk is dat hij de meeste matchen op de linkerflank speelde terwijl centraal achterin zijn sterkste positie is.

Marouane Fellaini maakte bij Everton de grootste progressie. Na het vertrek van Tim Cahill voetbalt Big Fella hoger en met meer inspiratie. Hij haalt ballen uit de lucht met zijn borst en scoorde al vijf goals. Hij wordt vaak omschreven als ‘een speler die iedereen in z’n ploeg wil’.

Vooraan heeft Christian Benteke zowaar zijn plaats naast Man U-spits Robin van Persie en Swansea-aanvaller Michu. The Daily Mail zag nog geen enkele verdediger die de krachtige en snelle Belgische spits van Aston Villa effectief kon afstoppen.

Elftal:

Doelman: Guzan (Aston Villa)
Verdediging: Zabaleta (Man City), Bassong (Norwich), Vertonghen (Tottenham), Baines (Everton)
Middenveld: Cazorla (Arsenal), Fellaini (Everton), Oscar (Chelsea)
Aanval: Michu (Swansea), Benteke (Aston Villa), Van Persie (Man United)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties