Interview Hamalainen: "We moeten slimmer voetballen"

Robby Morren
Robby Morren
| 41 reacties
Hamalainen: "We moeten slimmer voetballen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Brian Hamalainen gaat de winterstop in met gemengde gevoelens. Hij strijdt met Genk mee in de beker en de Europa League maar in de competitie loopt het allemaal wat minder.

door Robby Morren

"We gaan de winterstop nu toch wel in met een slecht gevoel. Het zal belangrijk zijn dat we voldoende rusten in de komende periode. We hebben veel wedstrijden moeten spelen en we mogen ook niet vergeten dat we toch nog steeds in de beker en de Europa League zitten", vertelt de verdediger aan Voetbalkrant.

Genk had het dit seizoen al vaak moeilijk om tegen de kleinere teams te winnen. Zelfs als de Limburgers op voorsprong komen, sluiten de wedstrijd te vaak niet winnend af. Racing kon in 22 wedstrijden slechts 9 keer winnen. Hamalainen geeft toe dat dit Anderlecht nog onderscheidt van Genk.

"We moeten slimmer voetballen. We moeten efficiënter omspringen met de kansen die we creëren. Tegen Waasland-Beveren hadden we de wedstrijd tijdens de eerste helft volledig onder controle maar we scoorden slechts één keer. Dat is op dit moment het verschil tussen ons en bijvoorbeeld Anderlecht. Dat is iets waar we aan moeten blijven werken."

Oudjaar in Waregem
De Deen trekt nu enkele dagen naar Londen. "Ik ga nu vier dagen naar Londen. Het zal deugd doen om eens enkele dagen niets te doen en volledig te ontspannen. Dan komen we terug naar België en gaan we naar Waregem om daar oudjaar te vieren met vrienden. Dat wordt leuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties