Analyse Het "Effect De Boeck' lijkt Waasland-Beveren te redden

Het "Effect De Boeck' lijkt Waasland-Beveren te redden
Foto: © SC

Waasland-Beveren leek een vogel voor de kat... en toen kwam Glen De Boeck. De vergruisde coach zorgde voor het gewenste effect en loodste de promovendus uit de gevarenzone dankzij enkele opmerkelijke keuzes.

Moeilijk begin

Als promovendus is het vaak geen sinecure om een goede start te maken in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren begon aan het seizoen met een één op vijftien. Daarna bleven de troepen van Dirk Geeraerd wisselvallig acteren. Na een positieve vijf op negen in de drie matchen daarop en de 1-3 zege bij FC Brussels verloor het spectaculair van OH Leuven met 5-2. Na een even spectaculaire 2-6 thuisnederlaag tegen Club Brugge, de eerste onder Garrido, mocht Dirk Geeraerd opstappen.

Het effect Glen De Boeck

Glen De Boeck werd al snel na het ontslag aangesteld als opvolger van Geeraerd en zorgde voor de kentering. Spelers die onder Geeraerd weinig speelden, zoals Daniël Cruz en Jonathan Rowell, werden sterkhouders. Vooral de 0-2 zege op het veld van Gent deed deugd na een sterke prestatie van Gent-huurling Christophe Lepoint. Ook de terugkeer na een 2-0 achterstand op Cercle Brugge toont aan dat dit Waasland-Beveren opnieuw over grinta beschikt. Het haalde onder De Boeck 10 op 15. Enkel de uitschakeling in de beker tegen Oostende was een valse noot.

Clepkens-Coosemans

Waasland-Beveren zat deze seizoenshelft ook met een keeperskwestie, nieuwkomer Colin Coosemans ging de concurrentie aan met Michael Clepkens, de doelman die de club mee aan de promotie hielp. Geeraerd raakte er maar niet uit wie moest starten en roteerde beide doelmannen. Glen De Boeck lijkt zijn keuze wel gemaakt te hebben. Zijn nummer één is vooralsnog Colin Coosemans.

De mening van Tom Boudeweel: "Chapeau voor de keuzes van De Boeck"

"Waasland-Beveren heeft mij wel verrast. Vooral de periode onder Glen De Boeck dan. Ik moet toegeven dat ik redelijk cynisch was bij zijn aanstelling. Ik vond zijn reportage in de Nina met Jess Donckers echt niet kunnen. Ik dacht niet dat hij in België nog aan de slag zou kunnen Maar Glen heeft op een gegeven moment beseft dat hij iets moest doen om terug een club te vinden. Ik denk ook dat zijn prijs redelijk laag zal geweest zijn. Maar chapeau voor de keuzes die hij maakte en die Geeraerd misschien niet durfde maken. Die Rowell vind ik echt een berevoetballer. Ik begrijp niet dat die niet speelde, net als Cruz. En dat Cavens en Lardenoit onder Geeraerd wel mochten spelen. Die hebben het niveau niet meer voor eerste klasse. In dit geval bracht de trainerswissel echt op. Kijk maar naar die Badash die onder De Boeck heel belangrijk is geworden."

Door Sander De Graeve

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties