Porto maakt geen fout tegen Nacional

Porto heeft Nacional met het kleinste verschil verslagen. Daardoor komt Porto terug naast Benfica op kop van de Primeira Liga. Beide teams verloren dit seizoen nog niet. Volgende week staat de topper op het programma in Lissabon.

Porto was het aan zijn stand verplicht om te winnen tegen het gedeeld twaalfde geklasseerde Nacional. Het begon dan ook vurig aan de wedstrijd. Halfweg de eerste helft leidde dat ook tot een verdiende voorsprong dankzij de Colombiaanse aanvaller Jackson Martinez.

Daarna verzandde de wedstrijd een beetje en liet Porto de kansen liggen om zichzelf snel te verzekeren van de zege. Steven Defour mocht bij het begin van de tweede helft invallen voor Rodriguez, maar ook hij kon er niet voor zorgen dat de thuisploeg verder uitliep.

Het bleef uiteindelijk 1-0, waardoor Porto wel weer drie punten extra heeft binnengepakt. Daardoor heeft het nu net als Benfica een 32 op 36. Volgende week is er Benfica tegen Porto.