Van Marwijk: "Er is niets voorgevallen dat niet te tolereren was"

Van Marwijk: "Er is niets voorgevallen dat niet te tolereren was"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Sport/Voetbalmagazine doet Bert van Marwijk zijn verhaal over zijn periode bij Oranje. En dan vooral wat hem ertoe bracht te stoppen als bondscoach van Nederland na het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne.

“De mensen zijn vergeten dat er vóór dat WK 2010 nog werd gezegd dat ik met die ploeg niets te zoeken had op dat toernooi. En uiteindelijk moesten we wereldkampioen worden.”

“Ik heb iedere dag gewerkt met die ploeg en op het trainingsveld gestaan. Er is nooit iets gebeurd waarbij je spelers kon verwijten dat ze er met hun pet naar gooiden. Maar als je drie keer verliest in de groepsfase dan is het logisch dat je anders naar de dingen gaat kijken. Er is niets voorgevallen dat niet te tolereren was.”

“Er waren wel een paar dingen op de grens, maar dat is niet meer dan normaal in een groepsproces. Zolang je maar professioneel kunt samenwerken. Maar als de resultaten tegenvallen en je bent lang bij elkaar… dan wordt dat niet beter. Maar ik heb nooit een aanleiding gehad om in te grijpen.”

“Als je aan iets nieuws begint, moet je de onvoorwaardelijke steun voelen. Waarschijnlijk heb ik dat niet gevoeld. Achteraf bekeken had ik beter niet bijgetekend tot 2016, ik had gewoon moeten wachten tot na het EK.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties