AZ-coach Verbeek aan 120 tegen vangrail

Nicolas Delacourt
| 0 reacties
AZ-coach Verbeek aan 120 tegen vangrail
Foto: © SC

Het tot dusver teleurstellende seizoen van AZ, kost Gertjan Verbeek (50) beduidend meer energie dan de succesreeks vorig jaar. "Als het minder gaat, ben je geneigd nog harder te werken. Maar dat is niet altijd de juiste manier. Wie te vermoeid is, verliest zijn focus."

De Alkmaarse trainer verloor op de snelweg de controle over zijn stuur. "Het was een behoorlijke waarschuwing dat ik op weg naar NAC-FC Groningen met 120 kilometer per uur in de vangrail zat. En dat was niet omdat ik sms’te. Ik mankeerde zelf niks, had aan de rechterkant van de auto behoorlijk wat schade, maar kon doorrijden. Ik ben zelfs niet gestopt…"

Verbeek is ook doordrongen van het belang om zichzelf te blijven. "Een aantal karaktertrekken is erg belangrijk. Ik ben een perfectionist, speel de baas, ben een winnaar, bied de helpende hand en ben loyaal. Dat is de structuur waarmee je steeds speelt. Omdat het niveau vorig jaar zo ongelooflijk hoog lag, was ik veelal de perfectionist. Nu we van een koopclub een opleidingsclub zijn geworden, de beste spelers zijn vertrokken en we het jongste elftal van de eredivisie hebben, moet ik meer de baas zijn en de spelers ondersteunen. Als coach wissel je voortdurend van rol", zegt de trainer in het luxueuze Cornelia Diamond-hotel in Belek aan de Nederlandse pers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties