Rapide Lebbeke wint opnieuw van Laarne-Kalken

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint opnieuw van Laarne-Kalken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vooral op basis van een betere tweede helft heeft Rapide de drie punten kunnen thuis houden. In een evenwichtige doch trage eerste periode neutraliseerde Laarne-Kalken vrij snel een achterstand maar kon nadien niet meer reageren.

De bezoekers zorgden direct voor gevaar en Elias De Ridder moest een scherpe voorzet van Kenneth Baele in hoekschop werken (3’). Aan de overzijde had Niels Bossuyt een knappe save in huis op een schot van Nico Vanderhaegen (9’). Bij een vrije trap van Peter De Pauw moest de bezoekende goalie goed plat (12’). Toen Bossuyt en Jonas Schouppe elkaar hinderden knalde Yannick Van Impe een voorzet van Maarten Cooreman tegen de touwen (16’). Laarne-Kalken reageerde onmiddellijk. Diego Van Wingen schilderde een vrije trap op het hoofd van Jens De Decker en de bordjes hingen gelijk (20’). Blijkbaar moesten beide ploegen naar adem happen want het tempo viel volledig uit de match tot aan de rust.

Na de koffie was het eerst een kwartiertje aanpassen aan de regensneeuw. Opnieuw zorgden de bezoekers voor het eerste gevaar. Dieter Malfait ging goed plat op een poging van Baele (62’). Rapide liet niet begaan en Kenneth De Saedelaere krulde een vrije trap mooi in de kruising (64’). Ibrahim Unver zette Malfait aan het werk (65’). Van Impe kopte een voorzet naar de hoek maar Bossuyt had een karpersprong in huis (74’). Op een scherpe voorzet van Cooreman ging de bezoekende defensie opnieuw in de fout en Peter De Pauw strafte dat genadeloos af (77’). Even later mochten de boeken helemaal toe nadat Jeff De Visscher de bal panklaar legde voor Peter De Pauw en deze staalhard binnen knalde (82’). Kort voor affluiten zette Ahmet Turk de thuisdefensie in de wind en knalde hij de eindscore in de winkelhaak.

Volgende zondag trekt Rapide Lebbeke naar Bambrugge en is Laarne-Kalken gastheer voor leider Merelbeke.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, J. De Visscher, Wauters, De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Vanderhaegen (80’ Zahriou), Van Impe (76’ Scheerlinckx), S. De Visscher, De Winne.

Laarne-Kalken: Bossuyt, Schouppe (78’ Zwart), De Koker, De Decker, Turk, De Coen (84’ Waegebaert), Van Wingen, Unver, Desmaele, Deham, Baele (70’ Blomme).

Doelpunten:16’ Van Impe 1-0, 20’ De Decker 1-1, 64’ De Saedelaere 2-1, 77’ en 82’ P. De Pauw 3-1 en 4-1, 87’ Turk 4-2

Kaarten: geel: 24’ De Winne, 27’ De Saedelaere, 50’ P. De Pauw, 53’ S. De Visscher, 76’ Unver, 90’ Desmaele

Scheidsrechter: Sofian Milad

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties