Interview Gorius: "Heel blij dat ik nog eens in Mechelen mag voetballen"

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
Gorius: "Heel blij dat ik nog eens in Mechelen mag voetballen"
Foto: © SC

Julien Gorius mag zaterdag nog eens aantreden Achter de Kazerne. De Fransman speelt met Genk op het veld van de club bij wie hij mooie jaren beleefde. Hij zegt heel blij te zijn weer eens in Mechelen te kunnen voetballen maar wil wel absoluut de drie punten mee naar Limburg nemen.

Robby Morren in Genk

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen KV Mechelen?

“Het is een belangrijke wedstrijd voor het team want we willen graag een goede reeks neerzetten na de overwinning tegen Charleroi. Dat is de enige manier om op te klimmen in het klassement en zo snel mogelijk zekerheid te krijgen over play-off 1.”

“Het wordt een moeilijke wedstrijd tegen een goed KV Mechelen maar wij moeten alles doen om de drie punten te pakken.  Dat wordt belangrijk voor het verdere verloop van de competitie. Ook voor het vertrouwen is die match belangrijk. Als we winnen, zijn we goed aan het nieuwe jaar begonnen.”

Is het voor jou speciaal om weer Achter de Kazerne te gaan voetballen?

“Ja, natuurlijk wel. Ik ben heel blij dat ik nog eens in dat stadion mag voetballen. Het doet me veel plezier om er nog eens terug te keren. Vier jaar lang heb ik in dat  stadion gespeeld met al die supporters. Morgen speel ik voor de andere kant maar hoe dan ook kijk ik er naar uit.”

KV Mechelen is een team dat op dit moment in een goede vorm verkeert. Ze hebben ook hun ambitie uitgesproken om play-off 1 te spelen.

“Ze hebben 9 op 9 gehaald en dat wil toch wel iets zeggen. KV Mechelen stond ook al enkele seizoenen heel dicht bij play-off 1. Ze staan nu 7 punten achter ons. Als wij morgen kunnen winnen, zetten we hen al op 10 punten en dan wordt het moeilijk voor hen.  Wij moeten geen schrik hebben en gewoon ons eigen spel spelen.”

Genk heeft in de competitie al te veel punten laten liggen. Wat moet de ambitie zijn voor de volgende wedstrijden?

“We hebben de kans om nog mee te strijden op drie fronten: de Beker van België, de Europa League en de competitie. We mogen geen enkele verwaarlozen, we moeten ons 100% geven voor alle wedstrijden. In de competitie moeten we nu echt een positieve reeks neerzetten, dan kan het snel gaan. Dat werkt in twee richtingen. In december haalden we 1 op 9 en we zakten onmiddellijk enkele plaatsen. Wij moeten zorgen dat we de reguliere competitie goed afsluiten. Dat betekent dat we ons moeten plaatsen voor play-off 1. Bij de start van de play-offs worden de punten gedeeld en dan is nog veel mogelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties