Interview Garrido vs. Fernandez

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Garrido vs. Fernandez
Foto: © SC

Morgen staat Club Brugge oog in oog met AA Gent. De slag om Vlaanderen, zo gaat die wedstrijd door het leven. Of is het nu la batalla de Flandres, zoals men in Spanje zou zeggen? We voelden Garrido en Fernandez aan de tand over elkaar.

Door Sander De Graeve

Club-coach Juan Carlos Garrido keek op naar Fernandez: "Toen ik net begon als trainer won Fernandez reeds de Copa del Rey met Zaragoza. Hij was mijn voorbeeld, ook een trainer die op jonge leeftijd begon." Fernandez kent Garrido minder goed: "Ik speelde één keer tegen hem, met Betis tegen zijn Villarreal. Het is echter een ambitieuze coach die toekomst heeft bij Club Brugge. Het klopt dat ik op mijn 30ste begon, ik dank hem voor de lof."

Fernandez denkt dat Garrido zal slagen bij Club: "Wij Spanjaarden hebben een idee van voetbal met veel combinaties. Garrido kan dat bij Club Brugge invoeren, Club heeft veel middelen. Pas op, ik ben niet jaloers, alles hangt af van doelstellingen. Ik ben bij Gent om een basis te creëren voor de toekomst, niet om de titel te pakken."

Garrido vergelijkt zijn spelstijl met die van zijn collega: "We hebben ongeveer dezelfde stijl, we zijn allebei ook Spaans geschoold. We zien graag meer combinaties, korte passes en aanvallend spel." Fernandez: "Ik ken hem niet goed genoeg om de stijl te vergelijken, hij heeft niet de reputatie van een defensieve coach te zijn."

Op de vraag of ze als Spanjaarden de manier van voetballen uit hun thuisland hier kunnen introduceren blijven ze op de vlakte. Fernandez: "Het is een fysieke competitie, deels ingegeven door de weersomstandigheden die je hier soms hebt. In Spanje hebben we vaak een andere soort spelers, meer talent en minder fysiek. Hier hebben de spelers meer body, meer duelkracht."

Garrido: "Voetbal kent geen grenzen. Het Spaanse voetbal is inderdaad heel technisch maar vergeet niet dat het allemaal begon bij een Nederlander. Cruyff introduceerde die manier van spelen, daarvoor was het ook met lange ballen in Spanje. Ik denk dat in België elke coach zijn stempel kan drukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties