Courtois slikt drie doelpunten, Malaga wint wel

Christophe van den Boom
| 10 reacties

Atlético Madrid heeft een nederlaag geleden op het veld van Athlétic Bilbao. Thibaut Courtois werd drie keer gepasseerd. Het werd 3-0. In de andere wedstrijd won Malaga van Real Mallorca met 2-3.

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 3-0

Athlétic Bilbao speelde een sterke wedstrijd en was vanaf het begin van de wedstrijd dominant. Ondanks de score speelde onze landgenoot Thibaut Courtois toch een sterke wedstrijd en kon hij een zwaardere nederlaag voorkomen.

De Rode Duivel werd na tien minuten voor het eerst aan het werk gezet op een eerste poging van de thuisploeg. Na twintig minuten kon Susaeta bijna scoren, maar de Belgische goalie redde via een geweldige reflex met zijn been.

Op de doelpunten was het wachten tot in de tweede helft. Dominguez opende na vijf minuten de score op een corner. Het was Courtois die de hoekschop moest toestaan, want via een uitstekende redding vloog de bal achter de achterlijn.

Susaeta

Na het openingsdoelpunt bleef Bilbao de dominante ploeg en Atlético had moeite om weerwerk te bieden aan de sterk uitgespeelde aanvallen van Bilbao. Susaeta is de gevaarlijkste man bij de thuisploeg en Courtois moest in de 76e minuut opnieuw tot actie komen. Een minuut later was het toch raak. Diezelfde Susaeta zette de 2-0 op het bord.

Enkele minuten voor affluiten maakte De Marcos het helemaal af met de derde treffer van de Basken. Susaeta was opnieuw dicht bij een doelpunt, maar botste opnieuw op Courtois.

De nederlaag is een slechte zaak voor Atlético Madrid, dat de hoop op de titel nog niet begraven had. Nu staan ze op 11 punten van de leider en lijkt de strijd gestreden.

Real Mallorca - Malaga 2-3

Malaga kwam na tien minuten op voorsprong via Javier Saviola. Vijf minuten later verdubbelde Isco de score. Op het half uur kwam Mallorca terug tot 1-2 via Victor. Maar in de 62e minuut nam Nacho Monreal alle twijfels weg en zette hij de bezoekers op 1-3.

Toch beloofde het nog een spannend slot te worden toen Dos Santos de 2-3 tegen de touwen knalde. Bovendien kwam Malaga met z'n tienen te staan na rood voor Demichelis. Ondanks het veldoverwicht kon de thuisploeg niet meer op gelijke hoogte komen.

Dankzij de overwinning klimt Malaga naar de vierde plaats in het klassement.