Interview Been predikt rust: "We moeten niet in paniek raken"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Been predikt rust: "We moeten niet in paniek raken"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Mario Been moet Genk dringend weer op de rails krijgen. De coach doet er alles aan om de rust te bewaren na de teleurstellende resultaten. Hij is nog steeds tevreden met het voetbal dat zijn ploeg op de mat legt maar de foutjes moeten er dringend uit.

Robby Morren in Genk

In december had Genk nog uitzicht op de tweede plaats maar na een schamele 4 op 15 in de competitie moeten de Limburgers knokken voor een plaats in de top zes. Als we de bekerwedstrijden erbij tellen, kon Genk slechts 1 van zijn laatste 7 wedstrijden winnen. Mario Been predikt rust en zal zijn team niet door elkaar gooien.

“Ik zou liever elke week de drie punten pakken maar dat is niet het geval. Je ziet wel wat de oorzaak is. Ik vind nog steeds dat we door niemand worden weggespeeld maar wij maken op sommige momenten niet de juiste keuze."

Zo ook afgelopen woensdag in de bekerpartij tegen Anderlecht. "Ook daar speelden we een halfuur geweldig maar dan ging Kara in de fout en Monrose miste de beste kans van de wedstrijd. Dat heeft allemaal met elkaar te maken. Wij moeten met z’n allen keihard blijven werken. We hebben punten nodig om zo snel mogelijk de top zes veilig te stellen.”

Vertrouwen

“We moeten niet in paniek raken en snel andere dingen gaan doen. Ik kan geen spelers met de vingers wijzen. Ik zal het vertrouwen blijven behouden in de spelers die ik opstel. Soms zijn er momenten dat het eventjes tegenzit. Dan kan je in de war raken en mensen naast het team gooien op basis van hun fouten maar ik ben een andere coach en ik hou van vertrouwen. Dat heb ik ook gedaan met Benteke en dat is goed uitgedraaid. Dat blijf ik nu ook doen."

De Nederlander weet dat het maken van verkeerde keuzes op bepaalde momenten een logisch gevolg is als je met een jonge spelersgroep voetbalt. "We hebben een jonge groep met veel spelers die nog een stap kunnen maken. Daar hoort dit proces bij. Dat is soms voor een coach niet leuk maar het is wel zo.”"

Meer evenwicht met Kumordzi

Genk wist in 24 competitiewedstrijden slechts 3 keer de nul te houden. Coach? “Ik vind het niet echt belangrijk om de nul te houden. Als je maar één doelpunt meer maakt dan je tegenstander zit het goed. Als dat niet lukt, dan is dat wel vervelend. Hoe ga ik daarmee om? Wel, Kumordzi is iets verdedigender dan Gorius. Het evenwicht in het team wordt iets groter. Als coach wil je natuurlijk wel de nul houden maar er gebeurt altijd wel iets waarvan je denkt ‘hoe is het mogelijk’.  Zo hebben we al veel punten verspeeld. De spelers moeten daaruit gaan leren.”

"Blij dat niemand vertrokken is"

Genk wist zijn spelersgroep tijdens de transferperiode samen te houden. Geen enkele sterkhouder verliet de club en dat stemt Mario Been tevreden. “Ik ben heel blij dat er niemand is weggegaan tijdens de transferperiode. Iedereen zal keihard moeten knokken voor zijn plaats. We zitten met een grote groep maar de spelers moeten het mij zo moeilijk mogelijk maken om een keuze te maken. Er is geen enkele coach die niet zijn beste spelers opstelt.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties