Interview "Raar dat we nu als twee beste spitsen van België gezien worden"

"Raar dat we nu als twee beste spitsen van België gezien worden"
Foto: © SC

Ze liggen in de weegschaal voor het plaatsje als diepe spits, maar zowel Romelu Lukaku als Christian Benteke hebben dit seizoen reuzenstappen gezet in hun ontwikkeling. Een luxeprobleem voor Marc Wilmots dus.

Benteke en Lukaku zijn goede vrienden naast het veld, maar concurrenten er op. "Wij wensen elkaar altijd het beste", aldus Lukaku. "Het is raar: hij heeft het in België op een bepaald moment moeilijk gehad en ik heb het verleden jaar moeilijk gehad. Maar nu worden we beschouwd als de twee beste spitsen van het land. Dat is goed voor de nationale ploeg. We kunnen enkel ons best blijven doen."

Geen van beide voelt zich dan ook de nummer 1 van Wilmots. "Ik ben klaar om te spelen, dat is alles wat ik weet", lachte Benteke. "We zijn aan elkaar gewaagd, maar voor België is het alleen maar goed dat er nu keuze is. Concurrentie maakt ons ook beter."

Dat ze beiden beter geworden zijn, is een understatement. In Engeland haalt men wekelijks het wierrookvat boven voor de twee sterke aanvallers. "Ik had niet verwacht dat ik zo snel progressie ging maken", knikte Benteke. "Ik wist dat ik ging verbeteren, maar niet zo veel op zo'n korte tijd."

"Ik ben ook sterker geworden", bevestigt Lukaku. "Na een jaar van bijna niet spelen, loopt het nu als een trein. Ik voel wel dat ik een jaar quasi stilgelegen heb."

Wie morgen aan de aftrap staat, is nog niet duidelijk. Uit de woorden van Wilmots kon afgeleid worden dat Benteke wel een streepje voor heeft. "Er is een gezonde concurrentiestrijd tussen ons beiden. We zijn ook vrienden en praten daar weinig over. Samenspelen? Ik speel bij Aston Villa ook met een spits naast me en dat gaat heel goed", besloot Benteke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties