Jonge Duivels: "Wij hebben van niemand schrik"

Jonge Duivels: "Wij hebben van niemand schrik"
Foto: © SC

De jonge Rode Duivels speelden gisteren zonder complexen tegen Spanje, toch de regerende Europees Kampioen. De jongeren van Johan Walem zijn zich erg bewust van eigen kunnen en lijken van niemand schrik te hebben.

Jordan Lukaku was nog het minst onder de indruk: "Dit is niet het Spanje dat Europees- en Wereldkampioen werd hé", lachte de linksachter. "In de kleedkamer waren we niet zenuwachtig, want we weten dat we ook kunnen voetballen. Als sommigen de naam Spanje horen, beginnen ze al schrik te krijgen. Deze groep niet, wij gaan uit van onze eigen kracht."

Een andere Anderlechtjongeling trad zijn ploegmaat bij. "Bijna iedereen van ons speelt al in de eerste ploeg", aldus Massimo Bruno. "Dit is een ploeg die nog heel wat progressiemarge heeft en daarom hebben we ook die ervaring om rustig te blijven. Zelfs als de tegenstander Spanje heet."

Dennis Praet mocht van Anderlecht slechts een halve wedstrijd meespelen, maar bleef toch iets langer staan. "Ik was me aan het amuseren", zei Praet breed glimlachend. "Anderlecht wou me niet lang laten meespelen, maar ik wou in de tweede helft toch nog even blijven staan. We waren goed in blok en de Spanjaarden konden niet goed om met onze organisatie. De goal van Hannes? Weet je, ik riep hem eerst nog toe om rustig te blijven. Gelukkig luistert hij niet altijd naar mij. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties