Interview Jordan Lukaku: "Sta klaar als Van den Brom me nog nodig heeft"

Jordan Lukaku: "Sta klaar als Van den Brom me nog nodig heeft"
Foto: © SC

Jordan Lukaku mocht gisteren opdraven bij de beloften. Johan Walem stuurde de linksachter de tweede helft de wei in. Voor de jongste Lukaku een verademing na zijn verwijdering uit de A-kern van Anderlecht.

Het verhaal van Lukaku werd breed uitgesmeerd in de pers: John van den Brom toonde zijn ongenoegen over het feit dat Jordan weigerde uitgeleend te worden en verwees de linksachter naar de B-kern. Lukaku moet het dus hebben van matchen met de beloften. "Gelukkig mocht ik met de beloften meespelen en heb ik ook nog de matchen van de NextGen", vertelde Lukaku na de wedstrijd. "Ik had deze selectie zelfs niet verwacht, want samen met Heylen en Tarfi ben ik eigenlijk de enige die niet voor een A-ploeg speelt in deze selectie. Maar de coach (Johan Walem, nvdr.) zei dat hij me erbij wilde. Ik hoop er in ieder geval iedere keer bij te zijn."

En Lukaku kende een schitterende invalbeurt met veel drang naar voor. Hij rolde de Spaanse defensie zelfs een paar keer op. "Ik wou wel laten zien dat ik nog besta", knikte Lukaku. "Iedereen heeft het artikel van onze coach nu wel gelezen. Hij rekent niet meer op mij. Maar ik wou tonen dat als hij mij nodig heeft, ik klaar sta. Maar het is aan de trainer om te beslissen of ik er wel of niet weer bij mag", vertelde hij.

"Spijt dat ik zelf geen club vond"

Over zijn geweigerde uitleenbeurt wou hij weinig kwijt. "Kijk, als je uitgeleend wordt, moet je meestal naar een club die veel lager speelt als Anderlecht. Behalve natuurlijk Verboom en Godeau bij Zulte Waregem, maar dat was ook niet verwacht. Spijt? Kijk, nu ben ik zo goed als een volledig seizoen kwijt. Ik heb wel spijt dat ik zelf geen club gevonden heb", sloeg Lukaku deels mea culpa.

Bij Anderlecht wordt hij uitgespeeld als linksachter, maar met zijn aanvallende kwaliteiten komt Lukaku waarschijnlijk beter tot zijn recht iets hoger. "Iedereen weet dat ik graag linksmidden speel", knikte de nu 18-jarige broer van Rode Duivel Romelu. "Ik sta op linksachter bij Anderlecht, maar ik ben niet echt een verdediger. Maar ja, wat moet je als je aanvallende kwaliteiten groter zijn als je verdedigende? Garreth Bale stond ook op de linksachter tot hij een schitterende match speelde en iets hoger mocht gaan voetballen. Spijtig genoeg ben ik Garreth Bale niet. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties