Kroatië haalt uit tegen Zuid-Korea

Onze Rode Duivels komen vanavond in actie tegen Slovakije. Kroatië, de grootste concurrent van België in de kwalificatiegroep voor het WK 2014 in Brazilië, won alvast vlot met 4-0 van Zuid-Korea.

De wedstrijd tussen Zuid-Korea en Kroatië ging door op neutraal terrein: er werd gespeeld op Craven Cottage, het stadion van Fulham, in Londen. Mandzukic zorgde na een halfuur voor het eerste doelpunt tegen de stugge Zuid-Koreanen, voor rust zorgde Srna al voor een verdubbeling van de score.

Aan de rust werden Olic en Mandzukic vervangen om niet te diep in hun krachtenarsenaal te moeten tasten. In de plaats kwamen Jelavic en Petric. Ze bedankten beiden in de tweede helft nog met een doelpunt. Daardoor heeft Kroatië alvast een mooie overwinning geboekt in aanloop naar de kwalificatiewedstrijden tegen Servië (thuis) en Wales (uit) in maart.

Op 11 oktober speelt België in Kroatië een vermoedelijk allesbeslissend duel voor de groepswinst in de poule. Ook Zuid-Korea staat er nog goed voor om zich te plaatsen voor het WK in Brazilië.