Man United herdenkt 'Busby Babes'

Thomas Eeckhout
| 4 reacties
Man United herdenkt 'Busby Babes'
Foto: © SC

Vandaag is het 55 jaar geleden dat Manchester United de grootste tragedie uit de clubgeschiedenis kende. Op 6 februari 1958 kwamen 8 spelers van de toenmalige succesploeg om het leven bij een tragisch vliegtuigongeluk.

Om de zwartste bladzijde uit de clubgeschiedenis op passende wijze te herdenken woonden Engels bondscoach Roy Hodgson en ManU-manager sir Alex Ferguson een herdenkingsplechtigheid voor de in totaal 23 slachtoffers bij.

De 'Busby Babes' waren in de tweede helft van de jaren '50 onklopbaar. Onder leiding van Matt Busby won de groep jonge spelers in 1956 en 1957 de Engelse titel. In 1958 was het topteam op weg om hun hegemonie eenvoudig verder te zetten toen het noodlot op 6 februari toesloeg in München. Na een tussenlanding stortte het liegtuig bij het opstijgen neer. In totaal 8 spelers van de toenmalige succesploeg lieten het leven.

Sir Alex Ferguson, die bij ManUnited als sinds 1986 de plak zwaait, is het voorval nog altijd niet vergeten. "Ik draag deze gebeurtenis al mijn hele leven mee", zo zegt de succesmanager van de Red Devils. "Ik zal de ramp nooit vergeten, het was een groep jonge voetballers die tot grootse dingen voorbestemd waren en die alles in een fractie van een seconde kwijt waren. Ze verdienen het om elk jaar herdacht te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties