Interview Janssens: "Graag terug hoofdtrainer"

Niels Ceulemans
| 3 reacties
Janssens: "Graag terug hoofdtrainer"
Foto: © SC

Chris Janssens werd eind 2012 aan de deur gezet als hoofdtrainer bij Lierse. Voordien was hij er assistent-trainer en speler. De coach hoopt om binnenkort een nieuwe club te vinden, liefst als hoofdtrainer.

Door Niels Ceulemans

"Ik heb zes en een half jaar bij Lierse gewerkt, het is moeilijk om dan afscheid te nemen”, aldus Janssens aan voetbalkrant.com. “Na zoveel jaren ken je veel mensen op de club. Ik heb het in het begin dus wel even moeilijk gehad. Nu ben ik er volledig over, ik ben klaar voor een nieuwe stap.”

Wat dat nieuwe project zal worden kan hij nog niet zeggen. “Er is wat interesse geweest maar nooit echt concreet. Het zal wachten worden tot er terug beweging is op de markt, meestal is dat eind april of begin mei. Mijn voorkeur gaat wel uit naar hoofdtrainer worden, dat is het grote doel.”

Lierse
Vorig seizoen kon Lierse zich nog relatief gemakkelijk redden, dit jaar zal het tot de laatste speeldag moeten strijden om het behoud. “We hebben vorig jaar een mooi parcours afgelegd. Wat er dit seizoen is fout gelopen? Door financiële problemen moesten we enkele belangrijke spelers laten gaan (Eiji Kawashima, Boban Grnčarov, Miloš Marić).

De hele as van ons elftal was veranderd, zeker na de blessures van Daylon Claasen en Karim Saïdi. Dan krijg je het als team automatisch moeilijk.” Naast de vele blessures haalden sommige spelers gewoon hun oude niveau niet meer. Zo beleeft Soufiane Bidaoui, na zijn prachtig debuut vorig seizoen, een zeer moeilijke periode.

“Soufiane miste de voorbereiding omdat hij op de Olympische Spelen zat. Daardoor sloot hij pas laat aan bij de groep. Hij heeft ook een lastige blessure gehad. Op termijn zal hij zijn vorm wel terugvinden.”

Op zijn samenwerking met Dolly Menga kijkt Janssens terug met een positief gevoel. “Dolly is een speciale jongen, ik werk graag met zulke spelers. Via Johan Walem hoorde ik wel dat er dingen gebeurd waren bij de nationale ploeg. Die jongen had wel echt talent, anders mag je niet naar Torino. Spijtig voor Lierse dat ze die lieten gaan.

Redding
Het zal tussen Lierse en Beerschot gaan. Ze spelen nog vier belangrijke matchen, die laatste tegen Club Brugge reken ik er niet bij. In die vier wedstrijden zullen ze toch een zeven op twaalf moeten halen. Komende zaterdag wordt al zeer belangrijk.”

Zaterdag speelt Lierse op het veld van Charleroi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties