Oostende vergroot voorsprong op STVV

Timothy Collard
| 17 reacties

KV Oostende heeft zich niet laten verrassen op bezoek bij Lommel United. De leider in tweede klasse won overtuigend met 1-4.

Oostende maakte het verschil in het laatste kwartier van beide speelhelften.
Mahamadou Dissa maakte rond het halfuur het openingsdoelpunt en vlak oor her einde van de eerste helft zorgde Laurent Depoitre voor de comfortabele 0-2 ruststand.

In het laatste kwartier van de wedstrijd maakte De Schutter er 0-3. Jutten redde twee minuten later nog de Lommelse eer, maar in de toegevoegde tijd maakte aanvaller Depoitre er met zijn tweede van de avond 1-4 van. De kustploeg boekt zo een nieuwe overwinning en legt de druk bij zijn concurrenten die morgen nog in actie komen.

Sint-Truiden verging het minder op bezoek bij hekkensluiter Heist. Op papier leek het niet zo’n moeilijke opdracht voor de Limburgers, maar Heist sleepte toch een gelijk spel uit de brand.
Twintig minuten voor tijd leek Joeri Dequevy de wedstrijd beslist te hebben met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, maar tien minuten voor affluiten klom Heist alsnog op gelijke hoogte via Neven, die ook tweemaal scoorde. Duur puntenverlies voor de troepen van Guido Brepoels, want Oostende heeft zijn voorsprong op STVV nu vergroot tot 9 punten.

Morgen staat de topper Moeskroen-Westerlo nog op het programma, het wordt dus uitkijken welk team in het spoor van KV Oostende kan blijven.