Belgen zeer trefzeker in Engeland

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Belgen zeer trefzeker in Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat onze Belgen het goed doen in Engeland is geen geheim. Dat blijkt nu ook uit de statistieken. Er werden dit seizoen al 41 Belgische doelpunten gemaakt in de Premier League.

Christian Benteke en Marouane Fellaini hebben de grootste inbreng, zij zorgden voor de helft van de Belgische doelpunten in de Engelse competitie. De Aston Villa-aanvaller scoorde al 11 doelpunten terwijl Fellaini aan 10 stuks zit.

Romelu Lukaku liet de netten 10 maal trillen dit seizoen en Eden Hazard maakte afgelopen weekend zijn 7e doelpunt voor Chelsea. Verder zorgen Vertonghen, Dembélé en Mirallas met een inbreng van elk één doelpunt voor een totaal van 41 Belgische doelpunten in de Premier League.

Onze Belgen moeten in de stand maar één land voor zich dulden en dat is Spanje. De Spaanse connectie in Engeland scoorde alles bij mekaar al 63 doelpunten in de Premier League. Met goaltjesdief Michu van Swansea hebben de Spanjaarden iemand in hun rangen die al 15 keer scoorde. Andere Spaanse doelpuntenmakers zijn onder andere Santi Cazorla (9) en Fernando Torres (7).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties