Badibanga: "Terugkeer in Astridpark zal speciaal zijn"

Thomas Eeckhout
| 5 reacties
Badibanga: "Terugkeer in Astridpark zal speciaal zijn"
Foto: © SC

Vrijdag ontvangt Anderlecht Charleroi. Een wedstrijd die in vele opzichten speciaal is. Zo was Charleroi op 27 oktober de laatste ploeg die Anderlecht kon verslaan. Ook voor Ziguy Badibanga en Christophe Diandy wordt het een speciale wedstrijd.

Sporting Charleroi was de laatste club die Anderlecht tot nu toe kon verslaan in de competitie. Op 27 oktober haalden de Carolo's het in eigen huis met 2-0 van de landskampioen. Sindsdien is Anderlecht met twaalf zeges en één gelijkspel ongeslagen. 

Charleroi telt met Diandy en Badibanga twee Anderlecht-huurlingen. Beiden speelden ze hun eerste wedstrijd in het Astridpark tegen Charleroi. "Dat moet twee jaar geleden zijn", zegt Badibanga in La Dernière Heure. "Voor Diandy was het zelfs de eerste keer dat hij het shirt van Anderlecht mocht dragen in een competitiewedstrijd."

Badibanga speelt nu wel voor Charleroi, toch is de band met Anderlecht nog sterk. "Ik woon nog altijd in hetzelfde appartement als toen ik voor Anderlecht speelde", vertelt hij. "Ik heb zelfs dezelfde gang als Dennis Praet en Massimo Bruno. We zien elkaar dagelijks. Ik heb ook nog altijd contact met mensen uit het internaat van het Vanden Stockstadion. Ook ga ik even langs bij Peter Smets, die zich bezighoudt met de sociale cel van Anderlecht. Hij is heel belangrijk voor de jonge spelers en was altijd heel begaan met mij."

Verlost van blessure

Badibanga is ondertussen verlost van problemen met de hamstrings. "Ik zal heel blij zijn als ik de wdstrijdselectie haal", zegt Badibanga. "Ik ben er klaar voor, al neem ik geen risico met de contractuur die ik eind vorige week opliep."

Over zijn toekomst weet Badibanga momenteel niets. "Ik ben uitgeleend tot het einde van het seizoen. Verder is er nog niet onderhandeld." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties