Ferguson: "Man United kan Champions League winnen"

Thomas Eeckhout
| 1 reacties
Ferguson: "Man United kan Champions League winnen"
Foto: © SC

Man United-coach Sir Alex Ferguson denkt dat zijn team dit jaar de Champions League kan winnen. De redenen daarvoor zijn de goede vorm waarin zijn ploeg verkeert en de kwaliteiten die aanwezig zijn in de kern.

Sir Alex Ferguson is ervan overtuigd dat zijn Manchester United een grote kans maakt om dit jaar De Champions League te winnen, zo schrijft La Dernière Heure. Ferguson haalt als voornaamste redenen de goede vorm en de kwaliteiten van zijn team aan. "Iedereen denkt misschien dat het team niet zo sterk meer is als enkele jaren geleden, maar ik geloof in onze kansen", zo zei ferguson tijdens de persconferentie in Madrid, waar hij vanavond Real Madrid bekampt in de Champions League.

Om de Champions League te winnen moet Ferguson, die al twee bekers met de grote oren won met United, eerst en vooral voorbij Real Madrid. "Real is een van de moeilijkste tegenstanders in Europa", aldus Ferguson. "Hun snelheid tussen de twee penaltypunten is schitterend. Het is dus aan ons om een evenwicht te vinden tussen onze drang naar voren en de defensieve verantwoordelijkheden. Alleen zo kunnen we Real aan banden leggen."

Toch denkt Ferguson dat de wedstrijd tegen Real op het goede moment komt. "We zijn aan een goede reeks bezig in de premier League", zo vertelde de Schot. "Ook hadden we de voorbije jaren altijd enkele belangrijke geblesseerden rond deze tijd van het jaar, wat nu niet het geval is."

Geen 0-0

Ferguson gaat ervan uit dat er vanavond doelpunten zullen vallen. "Het wordt zeker geen 0-0", zegt hij. Om daarvoor te zorgen rekent hij op Van Persie en Rooney. "Rooney en Van Persie zijn top. Van Persie zorgde voor een ontegensprekelijke verandering in ons team dit jaar. Daarbij komt nog dat Rooney met veel zin, engagement en enthousiasme speelt, iets wat maar weinig spelers tegelijk kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties