Israël in de ban van groot racismeschandaal

Israël in de ban van groot racismeschandaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Israëlische voetbal gaat gebukt onder een groot racisme schandaal. Dzhabrail Kadiev en Zaur Sadayev, beide Tsjetsjeen en Moslim, ruilde voorbije winter het Russische Terek Grozny voor de Israëlische club Beitar Jeruzalem. De harde kern van de club uit haar ongenoegen.

‘La Familia’, de harde kern van Beitar, vindt dat er ongeschreven wetten overschreden zijn, door het toelaten van Moslims op de club. De supporters lieten hun ongenoegen blijken en rolden een spandoek uit met de boodschap: ‘Beitar zal eeuwig puur zijn’.

De haat van de fans ging nog een stap verder toen enkele onbekenden een molotovcocktail door het raam van het clubkantoor gooiden. Op training kregen de twee spelers spuug en stenen naar het hoofd gegooid. Ook de Russische clubeigenaar is kop van jut bij de fans.

“We haten de Arabieren en we willen hen buiten”, aldus een 24-jarige supporter aan de Sunday Morning Herald. “We zijn tegen de Moslims en willen hen nooit in ons team. Dit is mijn land en niet die van hen.” Zij en haar vrienden beloofden plechtig om het leven van de spelers tot “a living hell” te maken, tot ze zelf zouden opstappen.

Voormalig premier van Israël en grote fan van Beitar Ehud Olmer is misnoegd. “Het maakt niet uit of de fans die met de vlag zwaaiden de diepere betekenis snappen van een ‘Puur Beitar’ en hun verbondenheid met de haters van Israël en Anti-Semieten. Die zin is een uitdrukking van pure haat, walging, intolerantie en fanatisme van het donkerste soort.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties