Deschacht: "Betere voetballer onder van den Brom"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 34 reacties
Deschacht: "Betere voetballer onder van den Brom"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht lijkt dit seizoen terug van weggeweest bij Anderlecht. De linksachter, die de afgelopen jaren onder Ariël Jacobs geen titularis meer was, lijkt onder John van den Brom wel herboren.

De blonde verdediger speelde dit seizoen al mee in 15 wedstrijden, dat zijn meer duels dan dat hij vorig seizoen op een volledige campagne speelde. Deschacht is loven voor zijn Nederlandse coach. “Ik werd dit jaar een betere voetballer.  d van den Brom verwacht van ons dat we moderne vleugelbacks zijn en vaak mee oprukken. Ik raak ook veel meer ballen op die manier”, vertelt Deschacht in La Dernière Heure.

De verdediger die overmorgen zijn 32e verjaardag mag vieren verzorgt zich nog optimaal en dat is ook nodig. “Doordat ik vaker mee naar voor ga, heb ik ook een pak meer kilometers op mijn teller staan. De afgelopen maanden heb ik er voor gezorgd dat fysiek zeer scherp sta. Ik knap extra trainingswerk op waar nodig en ik pluk er absoluut de vruchten van. Ik leef nog altijd voor mijn sport.”

Het laatste onderwerp dat Deschacht is bespreekt, is de concurrentie voor zijn positie. “Ik ben zeker geen onbetwiste titularis. Maar of ik nu in ploeg sta, of het is Safari of Lukaku, er is maar één zaak dat telt en dat is de overwinning. Ik ben hier nu al zo lang, deze club is mijn tweede thuis. Het enige wat ik wil is Anderlecht wint, met of zonder mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties