Interview Fernandez: "Veel respect voor Scifo"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Fernandez: "Veel respect voor Scifo"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent speelt vanavond de moeilijke uitwedstrijd tegen Bergen. Bij de Draken gelooft men immers nog in Play-off 1. Fernandez van zijn kant wil pas over de redding praten als het mathematisch zeker is.

Sander De Graeve in Gent

AA Gent telt acht punten voorsprong op de dichtste Play-off 3-plaats. Toch blijft coach Fernandez voorzichtig: "We zijn nog niet gered, het is niet zo dat we tot aan Play-off 2 voor niets spelen. Als we mathematisch gered zijn zal ik pas gerust zijn. Dan wil ik ook iets aanvallender gaan spelen met meer creativiteit."

"Winnen op Bergen zou ons vertrouwen geven. Het zal echter niet makkelijk worden. Bergen speelt met veel vertrouwen en deed het de laatste drie wedstrijden erg goed. Op Standard speelden ze met veel discipline en een sterke organisatie."

Fernandez heeft bewondering voor de trainer van Bergen, Enzo Scifo: "Hij was het type speler waar ik van hou. Ik hoop altijd dat geweldige spelers ook een succesvolle trainerscarrière kennen. Al mag hij tegen ons iets minder succesvol zijn (lacht)."

"Ik hoop ook dat het veld er goed bij ligt. Vorige week speelden we op Kortrijk op het slechtste veld dat ik in mijn carrière al zag. Ik speel liever op grote, goede velden zoals die van Anderlecht en Brugge. Daar speelden we ook het best."

Verder blijft de ambitie het winnen van Play-off 2: "Van zodra we zeker zijn van Play-off 2 ga ik de spelers motiveren om die te winnen. Nu staat Kortrijk zevende, dus op papier is het de sterkste ploeg van Play-off 2. Ik kan je zeggen dat we 11 tegen 11 niet verliezen van Kortrijk. Dus het is mogelijk."

Het blijft mooi om zien hoe gedreven en graag de trainer van Gent over voetbal praat. Na de personferentie gebruikte hij de dictafoons en gsm's van de verzamelde pers om de goal van Kortrijk nog eens haarfijn uit te leggen. Een verademing onder de trainers in ons land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties