Basel stoot door naar achtste finales Europa League

Frank Deckers

Basel stoot door naar de achtste finales van de Europa League nadat ze uit 1-1 hebben gelijkgespeeld tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Schär kon in de 81ste minuut de gelijkmaker binnentikken waarna Basel de wedstrijd op slot deed.

Dnipro Dnipropetrovsk probeerde vanaf minuut één de 2-0 uit de heenwedstrijd uit te wissen maar ze kwamen niet door de verdediging van de Zwitsers. Na 76 minuten kwam er dan toch de 1-0 na een goal van Seleznyov. Ze begonnen direct te zoeken naar de 2-0 maar kregen tien minuten voor tijd de deksel op de neus.

F.C. Basel had de heenwedstrijd gewonnen. Toen werd het in het St. Jakob-Park 2-0 na goals van Stocker en Streller. Over de twee wedstrijden bekeken verdiende Basel het zeker om door te stoten. In de achtste finales moeten ze het opnemen tegen Liverpool of Zenit St Petersburg.