Interview Neto: "Ik wil absoluut in Gent blijven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Neto: "Ik wil absoluut in Gent blijven"
Foto: © SC

Renato Neto speelt met AA Gent morgenavond tegen zijn ex-club Cercle Brugge. De middenvelder voelt zich goed in Gent en wil na dit seizoen absoluut bij de Buffalo's blijven.

Sander De Graeve in Gent

"Ik wil hier blijven na dit seizoen. Ik ben al die uitleenbeurten beu, elke zes maand zit je in een ander land. Als je een gezin hebt zoals ik is dat niet makkelijk. Ik hoop dat AA Gent me wil houden." Renato Neto werd dit seizoen eerst uitgeleend aan Videoton. "Ik wou naar een grotere competitie, met betere accommodaties. België wordt veel hoger aangeschreven dan Hongarije. Ik kende de competitie ook goed van mijn periode bij Cercle."

Tijdens zijn tweede jaar Cercle werd de middenvelder plots teruggeroepen naar Sporting. De ploeg kampte met veel blessures op het middenveld. "Toen ik daar terug aankwam, mocht ik meteen starten tegen Porto. Dat was nog onder Domingos Paciência. Daarna kwam er een trainerswissel en kreeg ik geen kansen meer. Ik kijk eerlijk gezegd zelfs niet meer naar de resultaten van Sporting in de competitie. Mijn focus ligt volledig op Gent."

"Hoop dat Cercle de punten haalt voor de redding, alleen niet morgenavond"

De match tegen Cercle van morgen wordt hoe dan ook speciaal voor de Braziliaan. "Ik heb nog veel contact met Bram Verbist, Lukas Van Eenoo en anderen. Het doet me pijn om Cercle, waar ik zo'n goede tijd beleefde, zo in de problemen te zien. Ik hoop dat ze nog de nodige punten pakken om zich te redden, alleen liefst niet morgenavond."

Neto vormde na de winterstop bij Gent een nieuw middenveld samen met Hubert en Lepoint. "In het begin was het wat wennen, maar nu komen die automatismen er echt uit. Nu we zeker zijn van de redding, trainen we ook meer op het aanvallende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties