Ezekiel wilde vorig seizoen terug naar Nigeria

Christophe van den Boom
| 4 reacties
Ezekiel wilde vorig seizoen terug naar Nigeria
Foto: © SC

Imoh Ezekiel beleeft een sterk seizoen bij Standard. Hij is de topschutter van de club en voelt zich helemaal in zijn sas bij de Rouches. Dat was ooit anders. De spits bekent dat hij enkele weken na zijn aankomst op Sclessin, opnieuw wilde vertrekken.

“Ik wilde enkele weken na mijn aankomst in Luik alles achterlaten”, reageert hij in Sudpresse. “Ik hield niet meer van voetbal, maar was wel een echte fan die de wedstrijden liever op tv wilde bekijken. Ik was ontmoedigd.”

Zijn ploegmaats gingen in de beginperiode wat te ruig met hem om en dat vond hij maar niets. “Ik was snel en zij maakten systematisch fouten op me. Dat maakte me kwaad en ik zat er helemaal door. Maar ik had niemand iets gezegd.”

Afrika

De toen 18-jarige Nigeriaan zag het niet meer zitten en wilde in alle stilte terugkeren naar Afrika. “Ik wilde terug naar huis, naar Nigeria, maar mijn entourage raadde me aan om mijn uitleenbeurt van zes maanden uit te zitten. Ik besloot dat te doen, maar ik was vastberaden om Standard te verlaten na die periode.”

Die beslissing wierp zijn vruchten af, want in enkele maanden tijd groeide hij tot een ware publiekslieveling. Hij kweekte meer kracht en raakte gewend aan zijn nieuwe omgeving. Intussen is hij de topschutter van de club. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties