Reactie Proto: "Ik ga niet veel slapen vannacht"

Proto: "Ik ga niet veel slapen vannacht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een avond voor Silvio Proto, al maakte hij het al eerder mee. De doelman van Anderlecht stopte drie strafschoppen, maar zag zijn ploeg toch de boot ingaan. Het deed even terugdenken aan Partizan Belgrado.

De penaltyreeks was een thriller zoals er nog maar weinig geweest zijn. Silvio Proto had lof voor sommige van zijn ploegmaats, anderen moesten het dan weer ontgelden. "Je moet durven trappen en er waren er maar weinigen die wilden", aldus Proto. "Een pluim voor de jongens die zich aanmelden. Die lieten zien dat ze 'cojones' hebben. Wie niet wilde trappen? Dat blijft in de kleedkamer."

En er was ook een zekere mate van ongeluk mee gemoeid. "Voor hetzelfde geld gaan wij door, want die penalty van Croux ging via mijn arm in doel. Ik dacht dat ik hem had. Dit deed terugdenken aan Partizan, alleen was de ontgoocheling toen nog groter, want de belangen waren ook groter. Maar goed, veel slapen ga ik vannacht niet doen."

Zelf moest Proto tot zijn grote afgrijzen ook achter de bal gaan staan. "Het was de eerste penalty in mijn carrière en ook de laatste", lachte hij. "Dat is mijn werk niet hé. Ik wou hem eerst in de ene hoek trappen, maar veranderde op het laatste van gedacht. Dat mag je nooit doen. Je moet bij je eerste beslissing blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties