Interview "We kunnen Play-off II nog winnen"

Frank Deckers
| 6 reacties
"We kunnen Play-off II nog winnen"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren werd voor het seizoen aanzien als het zwakkere broertje van de competitie. Dankzij Glen De Boeck heeft de fusieclub zich op een mooie manier geplaatst voor Play-off 2. "Nu moeten we vooral genieten", laat de trainer weten.

De voormalige Anderlecht-verdediger pakte op 19 november het roer over van Dirk Geeraerd. Toen hij op de Freethiel begon, stond de club laatste en geloofde weinig mensen nog in het behoud.  Onder zijn leiding kon de fusieclub zich met verzorgd voetbal verzekeren van een verlengd verblijf in eerste klasse. “Het is een triomf op zich dat we ons nog hebben gered”, verklaart hij.

“Voor een Club als Waasland-Beveren is Play-Off 2 meer dan een voorbereiding op het volgende seizoen. Indien een club zo hard heeft geknokt om niet te degraderen moet je genieten van die overwinning”, zegt De Boeck.

Play-Off 2 wordt door veel clubs aanzien als het overschot van de competitie. “Voor kleinere clubs is POII geen strijd onder de kneusjes. Voor de spelers is dit zeer belangrijk zodat ze zich in de kijker kunnen zetten. We moeten niet vergeten dat er nog steeds Europees voetbal op het spel staat. Het is misschien maar een kleine kans maar ik geloof dat wij het Europees ticket nog kunnen bemachtigen.”

Volgend seizoen

“Er zijn nog twee wedstrijden in de competitie en die willen we zo goed mogelijk afsluiten. De spelers en ik moeten nog niet aan het volgende seizoen denken terwijl het huidige nog bezig is.”

Het bestuur van de Leeuwen is wel al bezig aan de voorbereiding van volgend seizoen. “Er zijn een aantal spelers van wie het contract op zijn einde loopt, net zoals ik ook nog maar een contract heb tot 30 juni. De volgende weken moeten we rond de tafel gaan zitten voor een nieuwe verbintenis en we moeten vooral overleggen hoe we de kern voor volgend jaar uit kunnen bouwen.”

“Het lot van Glen De Boeck is niet belangrijk, de club is belangrijk. Ik ben blij dat  de hele club is meegegaan in mijn voetbalvisie. Dat is gelukkig heel goed gelopen voor ons.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties