185 miljoen euro schulden voor eersteklassers

Dries Van den Bergh
| 121 reacties
185 miljoen euro schulden voor eersteklassers
Foto: © SC

De clubs uit de Belgische eerste klasse hadden op het einde van vorig seizoen in totaal 185 miljoen euro schulden. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België die de Franstalige krant La Dernière Heure woensdag publiceerde.

Van alle eersteklassers haalt Racing Genk op financiëel vlak de hoogste score. De Smurfen hadden een recordwinst van 28 miljoen euro. Dankzij de inkomsten uit de groepsfase van de Champions League en de verkoop van een aantal belangrijke spelers kenden de Limburgers een uitstekend financieel seizoen. 

“Genk zit met veel eigen kapitaal en de salarissen zijn redelijk laag ten opzichte van hun zakencijfer”, lichtte econoom Stefan Kesenne toe in LDH. “Ook Standard is niet slecht bezig. Maar Anderlecht en Club Brugge kampen wel met veel schulden. En ze hebben  beiden ook weinig eigen kapitaal.”

Standard en Anderlecht zitten respectievelijk met 24 en 32 miljoen euro schulden. Volgens Kesenne is er niet echt reden tot bezorgdheid. Maar de globale situatie van alle eersteklassers is dan weer wel zorgwekkend. In totaal lopen de schulden op tot 185 miljoen euro. “De meeste clubs uit eerste klasse sloten vorig seizoen af met verlies. Nochtans hebben ze allen veel subsidies en voordelen ter beschikking”, aldus Kesenne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties