Interview Wils: "Mis match van het seizoen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Wils: "Mis match van het seizoen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Wils zette vorige week met Lierse een belangrijke stap in operatie redding door met 1-3 te gaan winnen van Beerschot. De middenvelder keek wel tegen een tweede geel aan en mist dus de thuiswedstrijd tegen Kortrijk.

Door Sander De Graeve

Thomas Wils baalt alvast als een stekker. "Dit kan de belangrijkste match van dit seizoen worden. Het is heel jammer dat ik enkel zal kunnen kijken in plaats van spelen. Ik zal alleszins enorm zenuwachtig zijn."

Lierse kan, afhankelijk van wat Beerschot doet op bezoek bij Waasland-Beveren, aan een gelijkspel voldoende hebben om het behoud te verzekeren. "We moeten erin geloven. We hebben met die zege tegen Beerschot al een goede stap gezet en staan er zeker beter voor dan twee weken geleden. Ik zie alvast mogelijkheden. Als we winnen blijft het gat minstens drie punten, we horen na de match wel wat Beerschot deed."

Gevraagd: rustiger seizoen

De vorige wedstrijd tegen Beerschot was cruciaal. "Beerschot had hetzelfde probleem als wij hadden tegen KV Mechelen. Er was enorm veel druk en ze moesten het spel maken."

Indien Lierse zich kan redden, hoopt men op het Lisp op een rustiger seizoen dan het huidige. "Er zijn inderdaad wat incidenten geweest, maar die worden vooral door de pers uitvergroot. Dat heb je wanneer het slecht gaat. Als zulke dingen bij Bergen gebeuren hoor je daar niks van. Zij draaien een rustig seizoen."

Erg grote kern

De grote kern bij Lierse is alvast niet ideaal: "Op training zit je met een aantal spelers die tweede of derde keus zijn. Er is veel concurrentie, maar het werkt toch meer motiverend als je één concurrent hebt. Dan weet je: het is hij of ik. Er zijn wel redelijk wat jongens zonder contract, dus ik denk dat de kern nog wat zal afslanken richting volgend seizoen."

Met zo'n grote kern zou een mens zich kunnen afvragen of al die spelers elkaar wel voldoende kennen. "Jazeker, vooral de laatste drie weken zijn we echt een hechte groep gaan vormen. De stage hielp daar ook bij. Dat groepsgevoel toonden we tegen Beerschot, waar we collectief een goede prestatie neergezet hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties