Interview Hubert: "Het zal speciaal zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Hubert: "Het zal speciaal zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

David Hubert speelt morgenavond opnieuw in de Cristal Arena, dit keer als tegenstander. Het wordt een speciale match voor de verdedigende middenvelder. Hij wil vooral bewijzen dat Gent veel te laag geklasseerd staat.

Sander De Graeve in Gent

“Het is een topmatch tegen een topploeg, dat zijn toch de wedstrijden waar je naar uitkijkt. De week erna spelen we ook nog tegen Anderlecht. Dat zijn twee van de drie beste ploegen in België op dit moment. We moeten in die wedstrijden tonen dat Gent in die top-zes zou kunnen staan en eigenlijk had moeten staan. Na de winterstop toonden we tegen Standard, Anderlecht en Brugge al dat we progressie gemaakt hebben. We willen de supporters tonen dat we een moeilijk te ontwrichten ploeg zijn.”

“Ook voor het vertrouwen kan het belangrijk zijn om in die twee matchen een goed resultaat neer te zetten. Twee keer zwaar verliezen zit er volgens mij niet in, daarvoor zijn we te sterk. Daarna volgt Play-off II, waar het voor ons toch zal moeten gebeuren.” David Hubert wil met Gent absoluut die Play-off II winnen. “Dat moet de doelstelling zijn voor elke ploeg die aan Play-off II begint en zeker voor een club als Gent. Dat zou het seizoen toch nog een beetje glans kunnen geven. Ik denk niet dat de supporters dit jaar al veel moois beleefden. Dat Europese ticket zou erg mooi zijn, zeker omdat volgend seizoen het nieuwe stadion er staat.”

Of hij nog in het Arteveldestadion zal spelen, laat Hubert in het midden. “Als speler is continuïteit belangrijk. Ik stap liever in een project van 3,5 jaar dan in een korte uitleenbeurt. Die definitieve transfer kwam er in januari uiteindelijk niet. Ik had het geluk om in een goede ploeg te komen die goed begon te draaien. Er zit geen aankoopoptie in de huurovereenkomst, maar dat wil niet zeggen dat er niet gepraat kan worden. Gent is een serieuze mogelijkheid, het is een heel mooie club. Ik word nog betaald door Genk, maar voel dat alles hier aanwezig is om er iets moois van te maken. Met het nieuwe stadion voel je ook dat er een nieuwe wind door de club waait.”

"Ik ben 25 en kan dus geen jaren verliezen"

Hubert ging in Genk, mede door blessures, van kapitein naar bankzitter. “Als je geblesseerd uitvalt, moet je vervangen worden, dat is logisch. Genk gaat niet met tien blijven spelen. De jongens die toen in de ploeg kwamen deden het erg goed en verdienden terecht hun strepen bij de nieuwe trainer. Dan is het erg moeilijk om opnieuw in de ploeg te komen. Ik ben hard blijven werken, maar op een gegeven moment kan je niet langer stilstaan. Ik ben 25, ik moet aan spelen toekomen en kan geen jaren verliezen. Je kan niet vasthouden aan het idyllische gedacht om je hele loopbaan bij Genk te spelen of via Genk die transfer naar het buitenland af te dwingen. Op zo’n moment is je carrière als voetballer prioritair.”

Terugkeren in de vertrouwde Cristal Arena zal alvast speciaal zijn. “Ik heb er al enkele keren een wedstrijd meegepikt, maar nu is het de eerste keer dat ik als tegenstander het stadion zal betreden. Het zal een raar gevoel geven om in de andere kleedkamer te zitten en aan de andere kant op te warmen. Ik heb met Genk alles meegemaakt, van kapitein zijn tot de titel winnen en Champions League spelen. Dat zijn allemaal mooie herinneringen die me ook gevormd hebben als voetballer. Eens de match bezig is, zal ik echter alleen aan winnen denken. Enkel Gent telt nu.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties